Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamek o tylnej klapy nie zatrzaskuje się

ArturNOW
25-06-10, 21:27
W sumie jak w temacie. Tak jakby się rozregulował, gdyż jak śrubokrętem przekręcę tego cyngla, znacznie głębiej niż ta wnęka to przeskakuje.

Da się to jakoś wyregulować?

EDIT: Zrobiłem. To nie zamek, a ten Striker - nie wiem jak to po polsku się zwie.

matti95
29-06-10, 17:36
ale mogli byście napisac co i jak bo ja też mam z tym problem :(

ArturNOW
29-06-10, 18:08
ale mogli byście napisac co i jak bo ja też mam z tym problem :(
Nie ma problemu. Na początek zobacz czy ci sam zamek działa. Po prostu śrubokrętem wepchnij ten zatrzask. Jak zaskoczy to zamek jest dobry.

Teraz masz w samochodzie takie cuś, co się w angielskiej instrukcji zwie Striker. Jest przykręcony na dwie śruby. Odkręć jedną. Ja patrząć na Strikera odkręciłem prawą i to z ledwością, ale to wystarczyło. Wtedy mogłem już tym lekko kręcić. Czyli prawą stronę przekręciłem tak że była trochę wyżej i ostatecznie ta blaszka Strikera była równolegle. Przykręciłem przytrzymując strikera śrubokrętem, bo tak jak kręciłem to wracała na stare, złe miejsce. Od tej pory działa.

Jakby co jutro będę mógł zrobić Ci zdjęcia i wtedy ładnie opiszę strzałkami co i jak przestawiłem.

matti95
30-06-10, 00:22
bardzo bym prosił o te fotki a za razem dziękuje za opis:)

ArturNOW
30-06-10, 20:39
To w końcu mam

http://img687.imageshack.us/img687/9383/dscn6077.th.jpg (http://img687.imageshack.us/i/dscn6077.jpg/)
Odkręcasz śrubkę numer 2 i wtedy przesuwasz całość w stronę strzałki "w dół". na zdjęciu jest w dół czyli ten prawy bok idzie do góry. Śrubka numer 1 jest w samochodzie niżej.

matti95
01-07-10, 00:03
dziękować :) jutro będę próbować :)

ArturNOW
02-07-10, 19:11
Udało się?

reXio
02-07-10, 20:03
Czyli tlumaczac na jezyk zrozumialy - ta dlana klamre podwyzszyles by zamek mogl ja "chwycic" i aby klapa sie zamknela :)

Co tam tak brudno / rdzawo? :confused:

ArturNOW
02-07-10, 21:29
A co tam tak rdzawo. No nie wiem, taki był jak kupiłem. Chętnie bym coś z tym zrobił. Czym najlepiej?

reXio
03-07-10, 10:04
Sadze, ze trzeba zrzucic plastikowa oslone tylnej grodzi, oczyscic i pomalowac - wystarczy zwykly spray.