PDA

Zobacz pełną wersję : civic V gen. 95 coupe.

demotidas
24-06-10, 15:46
Witam jestem nowym posiadaczem hondy civic i właśnie dlatego mam pytanie.

posiadam silnik 1.5 101 KM. Niestety musze ją zgazować ale chce dodać coś co podniesie moje przyśpieszenie, ponieważ na gazie będzie mi brakować mocy. Myślałem o jakimś turbo ale to jest tylko mój wymysł dlatego prosze was o opinie oraz podpowiedzi:)

Nemereth
24-06-10, 15:59
Turbo na gazie? :|

elviss09
24-06-10, 16:52
heh nie chcesz placic wiecej za PB a stac na turbo? troche to smieszne..
ps: oczywiscie bez obrazy nie zarzucam Ci ze Cie nie stac czy cos. Mysle ze zakladajac gaz i turbo bedziesz jezdzic jakies 2 lata zanim wyjdziesz na zero w prownaniu zebys nic nie zakladal i jezdzil na benzynie

art81
24-06-10, 17:11
Nitro zamontuj:D + turbo gaz. Możesz o czipie z allegro jeszcze pomyśleć. Tanio jak barszcz będzie a i mocy nie zabraknie:).

zakit
24-06-10, 18:02
niby dlaczego ma ci mocy na gazie brakowac? sekwencja najnowszej generacji prawie sie nie rozni od jezdzenia na zwyklym pb, wiec nie widze tutaj sensu pytania...

reaktor
24-06-10, 18:21
niby dlaczego ma ci mocy na gazie brakowac? sekwencja najnowszej generacji prawie sie nie rozni od jezdzenia na zwyklym pb, wiec nie widze tutaj sensu pytania...

sekwencja najnowszej generacji pewnie kosztuje tyle co civik

jacente
24-06-10, 20:45
A turbo to nie? :D

marcin_g2
24-06-10, 21:04
na gazie bedzie mial mocniejszy dol, wiec jak jezdzisz spokojnie to styknie nawet zwykla instalacja bez wtrysku...

dimo
24-06-10, 21:15
d15b7 z gazem i Turbo fajnie jeździ dopiero w połączeniu z Nitro inaczej przyspieszenie jest słabe i mocy mało:cool:
a tak na serio, kolego poczytaj troche to forum zanim następnym razem zadasz takie głupie pytanie.

Barti88
24-06-10, 21:31
jeśłi dobry sekwensycjny gaz kosztuje ~2000zł to najtańszy soft turbo kosztuje 3x tyle...
to tak dla Twojej wiadomośći bo chyba nie masz pojęcia za bardzo.

jonek002
24-06-10, 22:38
haha gaz zakładac i turbo
no to wyjdzie jakieś 9tyś zł - tylko pytanie czy masz tyle i keidy Ci sie to zwróci? :D
zostaw to lepiej na benzynie tak jak jest i nic nie kombiniuj, chyba że chcesz isć w mody albo robisz 30tyś rocznie ;)

Nemereth
29-06-10, 11:38
no to wyjdzie jakieś 9tyś zł - tylko pytanie czy masz tyle i keidy Ci sie to zwróci?

Kurcze, że też ja nigdy nie pomyślałem kiedy mi się zwróci każda złotówka wydana na moją EJ... Tylko pompowanie pompowanie... muszę zacząć myśleć o tym...

Nowy Kubi
29-06-10, 13:18
Kurcze, że też ja nigdy nie pomyślałem kiedy mi się zwróci każda złotówka wydana na moją EJ...

Chyba jednak w przypadku gazu to jedyna przesłanka. Chociaż Imprezowicze się lansują, że na gazie więcej mocy...

azyl82
29-06-10, 14:31
w d15b7 i tak nie ma mocy a modyfikacje rzeczywiście mają sens tylko na sekwencji i w pierwszej kolejności trzeba zmodyfikować sekwencje! Rozwiercić dysze i zwiększyć ciśnienie na parowniku a potem wystroić kompa od gazu...w tedy na przelocie powinno coś wypluć więcej niż seria ale to i tak będzie licho...trzeba było kupić d16z6 albo zrobić mini me