Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ło co chodzi? Trzaski w głośnikach...

wydma8
23-06-10, 22:29
Witam.

Mam mały problem, jutro spróbuje go rozwiązać, ale może ktoś z Was miał podobną sytuacje...

A więc tak, radio wyłączone, piecyk również, zasilanie radia pociągnięte ze stacyjki, gra tylko przy przekręconym kluczyku...jak już pisałem wszystko wyłączone, silnik również a słychać jakieś dziwne trzaski w prawym głośniku basowym lub w tweeterze, nie jestem pewny...

Macie jakiś pomysł jaki może być powód tych trzasków, miał ktoś z Was kiedyś podobny problem?

Wielkie dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

SajmonLP
23-06-10, 22:40
ja mialem szmery, po tym jak zbyt blisko puscilem siebie kable i gdzies był przeskok napięcia.

wydma8
23-06-10, 22:43
Miałes szmery jak wszystko było wyłączone? Silnik, radio, piec wył??

SajmonLP
23-06-10, 22:46
tylko jak leciała muzyka:]

wydma8
23-06-10, 22:48
No własnie...u mnie są trzaski jak jest wszystko wyłączone:)

W zasadzie to nie trzaski tylko cykanie.

A jeszcze jeden objaw, przy wył audio jak podpinałem głośnik to w momencie podpięcie drugiego kabelka również słyszałem te cykanie pomimo iż żaden sygnał nie mógł być puszczony do głośnika...

Cyka równiez bardzo sporadycznie przy włączonym radiu...

ShiroiTokage
25-06-10, 21:37
Słyszałem o gdzieś o tym problemie, podobno to cykanie jest związane z rozdzielaczem zapłonu, pisałeś że podłączyłeś radio do stacyjki, i tu błąd. Jeden kabel podłączasz do stacyjki chyba żółty, a dwa pozostałe do akumulatora. Schematy są w necie, wystarczy poszukać.