Zobacz pełną wersję : zmiana koloru kokpitu
Chcialbym zmienic kolor calego kokpitu i nie wiem czym najlepiej bedzie to zrobic. Plastiki od nawiewu itp. to folia okleje ale nie wiem czym pomalowac calosc, chce zmienic to na kolor czarny. Czy oplaca oklejac sie calosc folia czarna mat?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=53396
chyba lepiej wyflokowac wszystko, albo poprostu kupic czarne wnetrze...
można bawić się klejem w sprayu do tapicerek i jakąś eko skórą wykleić, elementy plastikowe folią termoplastyczną lub pomalować sprayem do plastiku lepszym, a najłatwiej oddać do flokowania - tylko trzeba dbać o ten ala zamsz ;) na czarnym kurz pewnie bardzo widać i ciężej z tego to zetrzeć
o ile sie nie myle to zamsz czysci sie wilgotną ręką z kurzu...
Flokowanie odpada nie chce zamszu ;/
Zastanawiam sie rowniez nad ta eko skora czy oplaci sie, czy nie. Ta farba to nie glupie moze udac sie, bo elementy plastiku to fola termoplastyczna beda oklejac carbon, chrom, i prawdopodobnie czarny i bialy mat.
Czy bardziej oplaci sie kupic spray'e i pomalowac plastiki taniej wyjdzie? Prawdzie mowiac np. na allegro folie bialy mat 125cm na 25cm kupie za 11zl a to jest juz spory kawalek tak samo carbon czarny tez tani do 30 zl za mniej wiecej taich samych wymiarach a folie chrom juz zamowilem ;p 125 na 50 za 19zl to tanio ;]
A i jeszcze jedno gdzie kupie te spraye vht ? ;] i mniej wiecej jakia jest cena puszki ?
jak chcesz tanio to nie baw sie w to bo raczej dobrze nie wyjdzie.. vht do winylu jest droga pewnie cos kolo70zł za puszke
do elementów plastikowych dobra farba kosztuje max 30zł - sam taka malowałem niektóre elementy (czarny mat) nie widać różnicy z oryginałem (CRX del Sol) żadna VHT... plastiki opiernicz farbą - folia termoplastyczna nie zawsze da radę jeśli nie jest dobrej jakości - kolega słabszą robił lipa straszna wyszła... elementy nie bardzo wyginane eko skórą - najpierw klej w sprayu potem dociskanie eko skóry (można pomóc sobie opalarką delikatnie żeby nabrała plastyczności)
flokowanie to fajna sprawa - tylko trzeba zadbać o czystość elementów :) czyści się jak zamsz
A sprayem do felg albo jakims lepszym sprayem aby pomalowac ta eko skore? Bo juz nie wiem :/
malowania eko skóry nie polecam - po pierwsze jest giętka i farba najzwyczajniej może odprysnąć ( farba nie pracuje z elementami giętkimi ) druga sprawa to taka, że rozpuszczalniki zawarte w sprayu mogą uszkodzić materiał.
malować można jedynie elementy plastikowe
ja na twoim miejscu bym kupil ta vht, albo zaczal kupowac powoli elemnty od czarnego wnetrza (chyba najlepsze wyjscie)
moje zdanie krótkie jest na ten temat - materiału żadnego sie nie maluje :) tylko plastix
PS. Co tam sebush słychać? praca gotowa i obrona ustalona na wseip ? ;)