Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Progi, nadkola i małe ogniska rdzy w różnych miejscach.

tomaj01
22-06-10, 19:39
Witam!
Mam problem ze rdzą w mojej hondzie...na progach wzdłuż drzwi, pod drzwiami, w narożnikach drzwi po obu stronach auta oraz na nadkolach tylnich pojawiła się rdza:/ po jednej ze stron jest nawet 2cm dziurka wyżarta przez korozje:/ W niektórych miejscach (np. na tylniej klapie pod rejestracją) są też delikatne objawy rdzy:/ Lakiernik i blacharz za blacharkę i ogarnięcie całości zarzyczyli sobie w sumie 1700zł...To moje pierwsze autko kupione kilka dni temu za własne pieniądze...aktualnie nie mam aż tyle pieniedzy zeby wydac 1700zł na naprawe i konserwacje wszystkich tych elementów więc chciałbym jako tako poradzić sobie z tym problemem samodzielnie. Wiem, że ten temat był już wałkowany setki razy na tym forum ale prosiłbym jednak kogoś z doświadczeniem o pomoc czego użyć, co zrobić i jak to ma wyglądać po kolei...

z góry dzieki za pomoc...jeżeli potrzebne jeszcze jakieś informacje to prosze pytać a odpowiem.
pozdrawiam

art81
22-06-10, 19:57
To zależy jak faktycznie ta rdza wygląda. Nie napisałeś która generacja. U mnie w ej2 po zaciągnięciu do blacharza-lakiernika na ogarnięcie nadkoli okazało się, że niezbędne są reperaturki. Po zdjęciu plastików z progów zadzwonił do mnie, żebym szybko przyjechał. Progów praktycznie nie było tak były zeżarte :mad:. Jeden udało mi się kupić, drugi dorobił. Jeżeli podobnie u Ciebie to sam raczej nie ogarniesz. Mnie niestety ta impreza kosztowała coś koło tego co Ci zaśpiewali. One lubią rdzewieć niestety.

tomaj01
22-06-10, 20:08
V gen. postaram sie zrobić fotki i wrzucić na dniach. Szkoda mi jej bo kurde motor jest elegancki a tylko ta rdza psuje wszystko:/ U mnie aż tak źle nie jest z progami, przynajmniej tak mi sie wydaje ale specjalistą nie jestem;) Wzdłuż drzwi widać delikatną smugę rdzy a tak to w 3-4 miejscach jest średniej wielkości skupisko korozji:/