Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odklejone podszybie?? :(

misiek707
22-06-10, 15:35
Mam problem. Otuż ostatnio czyściłem szybę rozpuszczalnikiem (nie wazne dlaczego) :P I Chyba odkleiło mi się przez to podszybie czy jak to tam się nazywa (ta część w której są wycieraczki) Zobaczcie sami na zdjęciu...
http://img337.imageshack.us/img337/6004/dsc00689wx.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/4383/dsc00691z.jpg
Czy można to przykleić spowrotem? Miał ktoś taki feler u siebie? :/

elviss09
22-06-10, 17:25
jak to odkleilo? przeciez to nie jest przyklejone tylko na te zatrzaski

art81
22-06-10, 17:30
Dokładnie. Nic tam przyklejone nie było. U mnie po wymianie szyby szczeliny o wiele większe są bo zatrzask połamali. U Ciebie jest ok.

xandu
22-06-10, 19:28
ja to zdjalem, wyczyscialem, maznalem od spodu silikonem, zalozylem z powrotem i wyrownalem silikon i jest szał ;)

Tompro
22-06-10, 19:58
ja to zdjalem, wyczyscialem, maznalem od spodu silikonem, zalozylem z powrotem i wyrownalem silikon i jest szał ;)

No za pół roku też będzie szał, tylko, że brudu który się osadzi na silikonie. Uszczelke gumową się podkleja do podszybia.

A już o zabawie przy kolejnym ściąganiu podszybia to nie musze chyba wspominać, całe to odcinanie a później czyszczenie z silikonu. Sama przyjemność :p

misiek707
22-06-10, 20:35
Dokładnie. Nic tam przyklejone nie było. U mnie po wymianie szyby szczeliny o wiele większe są bo zatrzask połamali. U Ciebie jest ok.

Czyli to tak ma być? A nie powinno przyglegać na całej powierzchni?? Jakoś tak dziwnie mi się to wydaje ;/ Zróbcie zdj. jak to jest u was w autkach jak możecie.

Robal83
22-06-10, 20:53
wyglada dobrze mozesz kupic nowe spinki jedynie i zamienic

elvis586
22-06-10, 20:55
kolego rozpuszczalnik pewnie rozpuścił tą gąbke która tam była i masz prześwity. nie wiem jak w 6gen ale w 5 wystarczy wyjąć te zatrzaski co widać na zdjęciu, kilka jeszcze pod maską, odkręcić wycieraczki, wyjmujesz podszybie, czyścisz i zakładasz nową uszczelkę.

edit.
nie wiem z jakiego tworzywa jest ta "uszczelka" więc nie jestem pewny czy to mogło rozpuszczalnikiem rozpuścić, tak tylko gdybam

misiek707
23-06-10, 00:07
Tam jest uszczelka? :D Chłopaki nei zrobilibyście mi fotki jak u was to wygląda? Kurde bo to tak jakoś dziwnie u mnie... Nie chce by mi tam woda leciała ;/

zakit
23-06-10, 00:22
po to jest ten cały rów tam, zeby tam woda leciała...z boku karoserii po lewej i po prawej jest jej odpływ...ludzie jak wy chcecie cokolwiek robic przy samochodzie...

misiek707
23-06-10, 00:25
Woda raczej powinna spływać na ten plastik. A nie pod. tak mi się wydaje

xandu
23-06-10, 01:52
to jeden kij gdzie splywa, trafia w to samo miejsce, mnie o estetyke chodzilo. poki co efekt mnie w miare zadowala z tym silikonem.

Nemereth
23-06-10, 11:29
Ten plastik podszybia siedzi tylko na spinkach i wycieraczkach :)

To nie jest mega hiper super zabezpieczenie czy coś... to Tylko element ozdobny tak samo jak listwy boczne szyby zaslaniajacy mniej estetyczne elementy konstrukcyjno montazowe.