PDA

Zobacz pełną wersję : domykanie szyb MPW-2

amator
16-10-06, 08:09
Witam,

Czy ktoś z was ma może schemat/opis elektrycznych szyb do cifa 3d 97r ?? Założyłem wczoraj alarm exus v10 i dokupiłem do niego moduł domykania szyb mpw-2. Czy ktoś z was może miał już do czynienia z tym modułem (mam problem z podłączeniem go)?

Czy jest to normalne w cifie siłownik od centralnego zamka jest tylko w lewych drzwiach (musze dokupić siłownik master do prawych) ?

pirat
16-10-06, 12:13
zaraz beda zjebki ze nie ten dzial i zostanie przeniesione ;-)

amator
16-10-06, 13:38
Czemu nie ten ?? A gdzie mialem to niby zapodac ??

LIO
16-10-06, 14:53
a jest taki dzial jak "car audio i zabezpieczenia"

i w nim jak w wiekszosci działów maly Regulamin
w którym to jest punkt:

10. W tym dziale umieszczamy tematy związane z CAR AUDIO, MULTIMEDIAMI, AUTOALARMAMI, CENTRALNYMI ZAMKAMI i wszelkimi problemami z tymi akcesoriami/urządzeniami związanymi

Zacznij uzytkowanie forum od przeczytania głównego REGULAMINU FORUM, potem rozejrzyj sie po nim i zobacz jakie mamy dzialy a w nich jakie znajduja sie tematy i bedziesz mial rozeznanie i nie bedziesz sie gubic.
Ten temat przenosze do wspomnianego i odpowiedniego dzialu.

kenny
16-10-06, 14:58
a szukałeś na googlach?? :lol:
10 sekund mi to zajęło LENIU!!! :P

http://www.amt-alarmy.pl/download/szyby_elektryczne/mpw-2.pdf

amator
16-10-06, 15:12
oczywiście, że szukałem (mam ten schemat) tylko brakuje mi opisu kabli od szyb w hani.

pirat
16-10-06, 20:03
sciagnales sobie manuala? tam jest wsio ladnie opisane, ktory kabelek za co odpowiada ;-)

rAku*
17-10-06, 01:01
A co za problem to podlaczyc, wystarczy ze wezmiesz cztery kable od sterowania szyb w dzwiach kierowych i dojdziesz do tego ktory jest ktory nawet metoda prob i bledow po popsuc nie popsujesz moze tylko ci to odrawtnie niz powinno dzialac.
Sam modul podlaczac pod aku i tu poleam jakis gruby kabel pradowy, centralke mozesz umiescic albo pod deska albo w boczku dzwi zalezy ile chcesz kabli ciagnac do dzwi.