Zobacz pełną wersję : Pilnie potrzebna pomoc
Witam! Przestudiowalem archiwum i nie znalazlem odpowidzi na pytania ktore mnie drecza... Mianowicie chodzi i o Honde Civic Coupe 94- 95r ktora mam zamiar kupic w najblizszych tygodniach. Mam juz kase na to auto ( ok. 8500zl) i zachodze w glowe jakiej wersli silnikowej mam szukac :roll: Chce miec przynajmniej te 101KM pod maska i jednoczesnie nie miec wiru w baku tzn. spalanie ponizej 10l na 100KM. Czy moglibyscie mi cos doradzic? gdzie szukac tej Hani i na co mam zwrocic uwage przy jej kupnie? ( chodzi mi tu glownie o wady jakich mam szukac rdza itd.) PS. Lepiej wziac LSI czy SOHC?
spalanie ponizej 10l to nawet 160konne vti ma. Bierz SOHC ale ciężko bedzie znaleźć.
silniki D15B7 i D16Z6 bedą rozsądne
silniki D15B7 i D16Z6 bedą rozsądne
Jedyne jakie sa dostepne w tej budzie coupe wiec o czym tu gdybac. Prawie na pewno vteca nie kupisz w tej cenie wiec bedzie d15b7
Rozumiem ze te 2 dostepne silniki o ktorych piszecie to wlasnie SOHC V TEC i LSI ... ale slyszalem ze ten LSI lubi ladnie spalic ;S. Wogle to kupic Hanie sprowadzona z niemiec czy krajowa??
Piotrek Klag
16-10-06, 15:24
Rozumiem ze te 2 dostepne silniki o ktorych piszecie to wlasnie SOHC V TEC i LSI ... ale slyszalem ze ten LSI lubi ladnie spalic ;S. Wogle to kupic Hanie sprowadzona z niemiec czy krajowa??
to nie jestem miejsce na takie rozmowy i nikt Ci tutaj nic nie wyjasni - poczytaj regulamin i jest tam jak wół że jak chesz kupic H. to sie gada w jednym z topciów do tego przeznaczonym.
p.s. Lsi czyli d15B7 pali 7-8 litrów wiec nie wiem kto Ci takich bajerów nawciskał.
kup sobie d15b. jak znajdziesz :grin:
Klag nie wnerwiaj sie ... chce wiedziec dokladnie na czym stoje zeby potem nie kupic gow.. i sie zastanawiac co z nim zrobic, a regulamin przeczytalem dokladnie ;] . Btw jak czaje na allegro czy innych stronkach to zaden cep nie pisze jaki tam jest slilnik tylko po prostu 1,5 :neutral:
Jesli jest napisane 1.5 to D15B7 jesli 1.6 to D16Z6/Z9, zadna filozofia. Jesli lubisz depnac (co w niektorych momentach jest ratunkiem) to D16, D15 nie da Ci takiej radosci z jazdy a spalanie przy rozsadnej jezdzie bedzie jak w tym 100 konnym serduchu. Nie zastanawiaj sie, bierz VTEC-a bo pozniej bedziesz marudzil i plul sobie w brode
a regulamin przeczytalem dokladnie
nie bardzo chyba, bo pytasz o rzeczy na które odpowiedzi sa w znanych tematach, do których linki dałem w owym regulaminie
wejdz prosze na HydePark i zobacz tematy (przyklejone na górze). Napewno Ci pomogą.
wejdz na strone np. www.hondapl.org i zobacz jakie były dostepne silniki w coupe
poprzez opcje szukaj znajdziesz tez mase tematów o spalaniu w civicach
wszystko jest na forum i wystarczy to znaleźć, bez potrzeby powielania wątków