Zobacz pełną wersję : Brak Iskry
Cześć,
Wczoraj sciągnąłem ofajki od świec. Po ponownym ich zalożeniu samochod nie chce odpalic - brak iskry. czy ktos z Was wie jaki moze byc tego powod ?!:confused: Fajki zalozona sa poprawnie ... Nic przy nich nie grzebalem a przestalo dziac:confused:
Czekam na info
pozdr:cool:
skolopendra
20-06-10, 13:00
pewnie cewkę uwaliłeś
jak mam sprawdzic, ze to cewka wlasnie jest do wymiany ??
Wczoraj sciągnąłem ofajki od świeci co później robiłeś?
Zalożylem je z powrotem. tylko świece chcialem sprawdzic ...
Jeśli nie pomyliłeś kolejności przy zakładaniu to przy zdejmowaniu fajek ze świec musiałeś je uszkodzić mechanicznie. Wyciągnij przewody WN i pomierz omomierzem ich rezystacje-powinny mieć poniżej 25k Ohmów w temp 20 stopni.
nie mam omomierza. jutro bede musial sobie kupic. Czyli to raczej kable a nie cewka, tak ?!
jak nie kręciłeś rozrusznikiem bez założonych kabli to tak
a co sie dzieje jak sie kreci rozrusznikiem bez zalozonych kabli ?
a co sie dzieje jak sie kreci rozrusznikiem bez zalozonych kabli ?uszkadza się cewka zapłonowa, iskra nie ma gdzie przeskoczyć i przeskakuje w cewce.
ile moze kosztowac taka cewka i gdzie ona sie znajduje ??
gdzie ona sie znajduje ??w aparacie zapłonowym. Ceny sprawdź na necie.
Dobrze, cewka znajduje sie w aparacie zaplonowym. Jak sie do niej dobrac jak ja wykrecic ?!
Jak sie do niej dobrac jak ja wykrecic ?!potrzebne wskazówki z obrazkami znajdziesz w manualu, temat z manualami znajduje sie na forum.
a po co chcesz tak robić jak tylko zdjąłeś i założyłeś z powrotem przewody WN?
Ok, dzieki kolego :)
Moze jest z nami ktos kto juz to robil i ma jakies cenne uwagi co do wykrecania cewki ??