Zobacz pełną wersję : kolektor wydechowy b 16 pytanie
moze wie ktos jakie oznaczenie ma kolektor ( np dc sport ) do civica 4 gen ee9,lub jak oznaczali civica ivt w usa bo nie moge dobrac nigdzie kolektora do mojej fury dzięki pozdro
jak b16 to chyab do kazdego taki sam???
szukaj do silnika b16a1... tak naprawde moglbys brac kazdy kolektor pod b16-b18
gdy bys mial fachowca ktory zrobi ci przejsciówke z dwoch sond lambd na jedna... bo po 91 wszystkie b16-18 maja w kolektorze wejscie na jedna a nie na 2 jak w i-vt (ja mam taka przeróbke i jezdzi piknie :wink: )
pozdr
wiele firm ma wejscia uniwersalnie pod 3 sondy :)
dc do civica/crx 88-92 ma 4-2-1 i jak zawsze w katalogu nei podali pod jaki konkretnie silnik....
co ciekawe inne numery katalogowe sa pod del sol VTEC DOHC inne pod Integra Type-R i inne pod civic DOHC VTEC haha ale ubaw czy amerykanie nigdy nie moga pisac konkretow? tyle ze do b16 maja i 4-2-1 i 4-1
jak chcesz numery kat do dawaj na priv
w usa nie było 4gena z B16, wiec wątpie że znajdziesz tam kolektor do tego auta..
w usa nie było 4gena z B16, wiec wątpie że znajdziesz tam kolektor do tego auta..
jesli sie nie myle to pierwsze integry mialy dokladnie ten silnik wiec powinien byc :o
a moze mozecie podrzucic jakis inny kolektorek (pomysł) bo chce sie zabrac za wydech a nie idzie to za łatwo pozdro
pierwsze integry mialy klon silnika ZC czyli naszego D16A9. następne miały już nie-vteczny B18.
kup sobie od zwykłego B16A2 i dospawaj mocowanie na drugą sondę.
aprpo tematu, to mam pytanie jak duzo rzezby jest przy dopasowaniu kolektora z b-seri do D-seri, da sie do seri b dopasowac flansze od seri d, czy nie zabardzo...
a po co takie rzezby robic????????
kupic pod serje d i tyle
no to ze mozna kupic pod d serie to akurat sam wykombinowalem ;)
zastanawialem sie nad załozeniem seryjnego kolektora z b18c4, jesli trzeba tylko sie z flansza pobawic to wyjdzie to i tak duzo taniej niz najtanszy "sportowy" kolektor dedykowany do seri D, a konstrukcja kolektora z b18 jest juz dobra. Pytanie mam jeszce czy taki kolektor bedzie nizej niz ten z mojego silnika jesli tak to jak duza jest to roznica??
trzebaby pomierzyc otwory wylotowe, czy beda sie pokrywaly (glowica/kolektor)
dokladnie jak pisze Lio. najprosciej - idz do sklepu i popros na chwile uszczelke pod kolektor od swojego silnika i od b18 i porownaj - na ogol sa w przezroczystych opakowaniach.