Zobacz pełną wersję : Stukanie w MA8 D14A2!
Witam wszystkich. Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć w czym tkwi problem? Od czasu do czasu słyszę dziwne stukanie w okolicach lewego przedniego koła. Czasem słychać to przy cofaniu, czasem podczas jazdy po nierównej nawierzchni. Sprawdzałem swożnie i stabilizator i wszystko jest ok, nie ma żadnych luzów; ostatnio byłem zmuszony wymienić całą półoś z przegubami, ale stukanie zostało. Co najdziwniejsze, stukanie nie słychać zawsze tylko co jakis czas. Może to być amortyzator czy jeszcze coś innego? Z góry dzieki za pomoc!
demonobiker
19-06-10, 14:48
tez się mecze z takim stukaniem i wychodzi w moich przypadku ze tor aczej amglownica... :(
jeżdze przeszlo rok z takim stukaniem i nie wiem co jest u mnie objawia sie przy dodawaniu gazu to wtedy pyknie lub na dolkach...
demonobiker
26-06-10, 05:10
u mnie okazałą sie maglownica
Jak stuka przy jeździe do tyłu, to sprawdź drążek kierowniczy (jego przegub kulisty pod "harmonijką") ORAZ końcówkę drążka kierowniczego. Wiem z doświadczenia :)