Zobacz pełną wersję : poziom oleju. prosze o szybką pomoc
Witam wlałem za dużo oleju do D15B2. Około 1mm-1,3mm ponad otwór na wskaźniku poziomu.
Uciążliwe teraz bedzie zlanie tego oleju przez otwór do zlewania w związku z tym mam pytanie czy konieczne jest zlanie tego oleju. (mam nadzieje że jest tam naddatek dla tych co wleją za duzo) :)
hanka przeżyje.... jak wleje dużo za dużo to można kata rozwalić..
Witam wlałem za dużo oleju do D15B2. Około 1mm-1,3mm ponad otwór na wskaźniku poziomu.Nic się nie stanie,na początku nie kręć go wysoko.
konsekwencje jakie mogą być wiem chodzi mi o to czy przy przekroczeniu o 1,3mm juz moga byc :D
Nic się nie stanie,na początku nie kręć go wysoko.
nie krecic wysoko przy zimnym?
Można też odciagnąć nadmiar przez rurke od bagnetu:) wystarczy wężyk i strzykawka:)
ogólnie nie kręcić na początku do odcinki póki poziom oleju nie opadnie do znaku max-taki nawyk z użytkowania kawasaki.
Można też odciagnąć nadmiar przez rurke od bagnetu:) wystarczy wężyk i strzykawka:)
juz o tym myslalem ale nie zmieści sie tam wezyk bo jesli obroce bagnetem o 90stopni to juz sie nie zmiesci
juz o tym myslalem ale nie zmieści sie tam wezyk bo jesli obroce bagnetem o 90stopni to juz sie nie zmiesci
też tak myślałem do póki nie spróbowałem ;) Wszedł wężyk i odessałem olej z pomocą strzykawki.