PDA

Zobacz pełną wersję : Dorobienie kluczyka

RafalGo
18-06-10, 18:23
Witam
Mam problem bo zginol mi jeden kluczyk i chcialbym go dorobic.
Model jaki posiadam to Honda Civic 4D 1.8 z 2007
Kluczyk to taki czarny z 2 przyciskami.
Samochod kupowane w polsce.
W salonie za dorobienie wychodzi kolo 800zl, strasznie drogo. Czy ktos wie jak mozna dorobic kluczyk w przystepnej cenie (moze nie byc orginalny w 100%)

Czajka
18-06-10, 19:12
http://allegro.pl/item1085748460_klucz_kluczyk_honda_civic_fit_accor d_cr_v_pilot.html
ewentualnie:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kluczyk+honda+civic

trzeb kupić taki kluczyk, dorobić go na wzór oryginalnego i dać go do zaprogramowania komuś kto się tym zajmuje. pytac należy u jakiegoś elektromechanika, kogos od alarmów, jak nie oni, to na pewno polecą kogoś kto takie coś robi.

jarek_serek
27-06-10, 16:23
Dorobienie oryginalnego kluczyka kosztuje około 700 zł (Honda Płock).
Podaje sprawdzony przez mojego znajomego i moją skromną osobę sposób na wejście w posiadanie drugiego kluczyka:
1. Kupujemy używany kluczyk od innego samochodu (mnie kosztował 40 zł)
2. Kupujemy kluczyk surówkę (również 40 zł)
3. Obrabiamy klucz surówkę (30 zł)
4. Przekładamy transponder do dorobionej surówki, lub grot do oryginalnego.
5. No i najdroższa część imprezy, czyli programowanie kluczyka (180 zł w Honda Płock)

RAZEM - 290 zł - parę groszy zostaje w kieszeni.

No i w Hondzie dają niewycięty zaprogramowany klucz (dorabianie na własne ryzyko) :)

Lucas.FK2
27-06-10, 17:40
Kozacki patent ;>

Maroslaw
27-06-10, 21:25
ja potrzebuje kluczyk ale ten drugi, bez pilota. w serwisie wolaja 150zl, cena przystepna, ale moze ktos zna jakis "patent" na tanszy kluczyk?

Jacek65
27-06-10, 21:48
Podaje sprawdzony przez mojego znajomego i moją skromną osobę sposób na wejście w posiadanie drugiego kluczyka:
5. No i najdroższa część imprezy, czyli programowanie kluczyka (180 zł w Honda Płock)

No i w Hondzie dają niewycięty zaprogramowany klucz (dorabianie na własne ryzyko) :)

No dobrze ale jak tym kluczykiem otworzysz zamek bez użycia pilota?Może się przecież zdarzyć że pilot się uszkodzi.I kluczyk będzie można zostawić też w kieszeni.A auto w miejscu pozostawienia.Oby tylko nie było to daleko.Nie masz też pewności czy po przełożeniu pilot będzie w ogóle działał.Nie ma sensu tak kombinować.Pozdrawiam.

A Maroslaw napisał:ja potrzebuje kluczyk ale ten drugi, bez pilota. w serwisie wolaja 150zl, cena przystepna, ale moze ktos zna jakis "patent" na tanszy kluczyk?

Pomyśl,jak by był patent na łatwe dorobienie kluczyka, to po co w ogóle kluczyk?Przecież każdy złodziej by go bez problemów dorobił i pojechał twoim autem.A ty np.wziąłbyś kasę z AC z powodu kradzieży.

Maroslaw
28-06-10, 11:59
No dobrze ale jak tym kluczykiem otworzysz zamek bez użycia pilota?Może się przecież zdarzyć że pilot się uszkodzi.I kluczyk będzie można zostawić też w kieszeni.A auto w miejscu pozostawienia.Oby tylko nie było to daleko.Nie masz też pewności czy po przełożeniu pilot będzie w ogóle działał.Nie ma sensu tak kombinować.Pozdrawiam.

A Maroslaw napisał:ja potrzebuje kluczyk ale ten drugi, bez pilota. w serwisie wolaja 150zl, cena przystepna, ale moze ktos zna jakis "patent" na tanszy kluczyk?

Pomyśl,jak by był patent na łatwe dorobienie kluczyka, to po co w ogóle kluczyk?Przecież każdy złodziej by go bez problemów dorobił i pojechał twoim autem.A ty np.wziąłbyś kasę z AC z powodu kradzieży.

chyba kolega nie zrozumial do konca co mialem na mysli.
ja mam oryginalny kluczyk, i potrzebuje dorobic drugi, zeby miec zapas na wypadek zagubienia tego juz jedynego.
ale jezeli kluczyk z pilotem w serwisie kosztuje 800zl, a koledzy pisza ze mozna to zrobic za 300zl to moze podobnie mozna zaoszczedzic na kluczyku bez pilota.

i chyba nie doczytales dokladnie co jacer_serek napisal.

Jacek65
28-06-10, 17:21
A to nie miałeś dwóch kluczyków?W każdym aucie dają dwa.Chyba że kupiłeś od kogoś z jednym.Choć ja bym sie tak bał.Bo nie wiadomo gdzie jest drugi.A co do dorobienia ,to jak napisałem że to nie klucz do piwnicy.Nie może być tanio i łatwo.

Maroslaw
28-06-10, 20:33
Nie może być tanio i łatwo.

no tu sie zgodze, jak ma byc tanio to trzeba popracowac nad tym:D

TeeS1975
29-06-10, 12:44
tylko kluczyk bez pilota na nic Ci się nie przyda bo oprócz tego że jest tam sterowanie zamkami i alarmem to jest także immobilizer ;)

Jacek65
29-06-10, 18:42
Własnie,po co mu kluczyk bez elektroniki.:confused:.Może ten model nie ma immobilizera.Ani centralnego zamka.:rolleyes:

jacektp
30-06-10, 09:16
Własnie,po co mu kluczyk bez elektroniki.:confused:.Może ten model nie ma immobilizera.Ani centralnego zamka.:rolleyes:

W naszych Civicach otwarcie kluczykiem (a nie pilotem) też wyłącza alarm i steruje centralnym zamkiem (sprawdziłem)

zyga502
30-06-10, 09:23
W naszych Civicach otwarcie kluczykiem (a nie pilotem) też wyłącza alarm i steruje centralnym zamkiem (sprawdziłem)

no tak,ale jest pytanie czy kluczyk bez elektroniki w środku przy otwarciu nim auta "rozbroi" alarm,bo jeśli tak to i śrubokręt wystarczy :confused:

Maroslaw
30-06-10, 20:38
no tak,ale jest pytanie czy kluczyk bez elektroniki w środku przy otwarciu nim auta "rozbroi" alarm,bo jeśli tak to i śrubokręt wystarczy :confused:

no wlasnie napisal ze kluczyk rozbraja alarm.
podobno jezeli zamkniemy pilotem, chcemy otworzyc kluczykiem (tym bez pilota) jest jakas procedura jak to zrobic zeby rozbroic alarm i to zapisany w ksiazce obslugi.

zyga502
30-06-10, 20:44
podobno jezeli zamkniemy pilotem, chcemy otworzyc kluczykiem (tym bez pilota) jest jakas procedura jak to zrobic zeby rozbroic alarm i to zapisany w ksiazce obslugi.

nie podobno,ale napiszę Ci,że to totalna bzdura

Maroslaw
30-06-10, 22:12
nie wiem nie testowalem :) ale z ciekawosci sprawdze :)

TeeS1975
30-06-10, 22:43
auto po prostu "czyta" elektronikę kluczyka
zamykasz pilotem otwierasz kluczykiem
zamykasz kluczykiem otwierasz pilotem
zamykasz pilotem otwierasz pilotem
zamykasz kluczykiem otwierasz kluczykiem
wszystkie kombinacje są w pełni kompatybilne, zamykają otwierają zamki, uzbrajają rozbrajają alarm.

rzekłem :D

podobno jezeli zamkniemy pilotem, chcemy otworzyc kluczykiem (tym bez pilota)
skąd taki kluczyk ? w komplecie z autem masz dwa normalne z elektroniką sam patyk można sobie włożyć w buty

Maroslaw
01-07-10, 11:18
skąd taki kluczyk ? w komplecie z autem masz dwa normalne z elektroniką sam patyk można sobie włożyć w buty

no wlasnie nawet w salonie powiedzieli mi ze przy zakupie dostaje sie jeden z pilotem, a drugi sam patyk.

zyga502
01-07-10, 13:28
no wlasnie nawet w salonie powiedzieli mi ze przy zakupie dostaje sie jeden z pilotem, a drugi sam patyk.

do nowego auta dostaje się dwa identyczne kluczyki,nie ma rozróżnienia ,który jest "główny"

Maroslaw
01-07-10, 14:15
dobra, nie wiem, takie mam info, moze bledne.
ale odeszliszmy od tematu. Chce kluczyk bez pilota, bo i tak uzywam jeden, a ten drugi ma byc zapasowym w razie gdyby...
wiec jak z tym patentem? :)

TeeS1975
01-07-10, 20:20
jak chcesz kluczyk bez pilota to sobie po prostu dorób nic nie musisz przecież w golasie kodować
temat chyba się już wyczerpal.

lossless
13-07-10, 12:54

Ja dokładnie w taki sam sposób stałem się posiadaczem drugiego oryginalnego :) kluczyka z tym że do
Civic Sedana w wersji USA, trochę zachodu było ale gra warta świeczki:

1. Kupiłem taki sam, używany kluczyk, dokładnie z tym samym numerem np. TU (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-KEYLESS-ENTRY-REMOTE-w-CUT-KEY-N5F-S0084A-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5193d205c9QQitemZ35037 2365769QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries)
2. Kupiłem kluczyk surówkę TU (http://www.dealextreme.com/search.dx/search.honda) - nawet Pan dorabiający potwierdził że jakość pierwsza klasa
3. Docięcie surówki i programowanie kluczyka - 200 PLN TU (http://www.bialystokonline.pl/lew-dar-kodowanie-kluczy-i-pilotow,firma,10255,80,09,1.html) - wiedzą o co chodzi ...
4. Złożenie do kupy i działa jak należy ...

Całość zamknęła się z granicach 300 PLN
Punkt 1 i 2 trochę światowo :D ale u nas nie było (no i cena w $)

Pozdrawiam, Darek

sabotage
21-03-13, 20:11
Cześć, dzisiaj postanowiłem dorobić sobie kluczyk do mojego auta (jeden zgubiłem, więc zapas jakiś jest wskazany) … w tym celu kupiłem oryginalny nowy transponder (valeo) na alledrogo oraz surowy składany kluczyk (jak już robić to scyzoryk) … kluczyk dorobiłem (przyciąłem) na wzór oryginalnego, wszystko ze sobą poskładałem i ruszyłem do ASO na zakodowanie …
i tu zaczynają się schody, bo ponoć po pięciu próbach (trwało to wszystko ok 1godz) informują mnie, że się nie udało ponieważ go nie widzi, a przyczyna leży ponieważ sam transponder jest 1cm dalej odsunięty od stacyjki (inna budowa scyzoryka) niż ten OEM’owy.
Czy to możliwe, czy ktoś z Was dorabiał kluczyk typu scyzoryk (składany) …

Poprosiłem ich by przełożyli mój stary transponder do nowego kluczyka i sprawdzili czy faktycznie ten 1cm ma tu jakieś znaczenie … ponoć to zrobili i potwierdzili, że nie działa.

Czy do kodowania muszę przycinać kluczyk czy wystarczy tzw. surowy stan (nie chce narażać się na dodatkowe koszty jeśli okaże się, że ponownie nie da rady go zaprogramować). ?

siemaR
21-03-13, 21:00
Ten 1cm ma znaczenie, ktoś tutaj wrzucał fotorelację z takiej przeróbki zakończonej sukcesem - nie pamiętam dokładnie kto to był, poszukaj - transponder był przeniesiony na kabelkach w stronę stacyjki i dopiero wtedy działało.

HondaVTEC
21-04-13, 03:59
Witam , mam podobny problem ponieważ moja Civic posiada tylko jeden kluczyk własnie ten z 3 przyciskami ( otwieranie , zamykanie , panic ) Honda ( 2007) jest sprowadzona z USA. Dorobiono mi kluczyk tzn. zakupiłem na ebay-u ,wyciąłem a " flaki" przełożyłem od używanego kluczyka o serii " N5F-S0084A IC: 3248A-S0084A " Pozostaje mi tylko zaprogramować transponder....więc czy ASO zrobić może to na poczekaniu ? Mam dosyć daleko do najbliższego ASO .

sabotage
21-04-13, 09:07
Witam , mam podobny problem ponieważ moja Civic posiada tylko jeden kluczyk własnie ten z 3 przyciskami ( otwieranie , zamykanie , panic ) Honda ( 2007) jest sprowadzona z USA. Dorobiono mi kluczyk tzn. zakupiłem na ebay-u ,wyciąłem a " flaki" przełożyłem od używanego kluczyka o serii " N5F-S0084A IC: 3248A-S0084A " Pozostaje mi tylko zaprogramować transponder....więc czy ASO zrobić może to na poczekaniu ? Mam dosyć daleko do najbliższego ASO .

Tak w ASO programują kluczyk na miejscu kosztuje to ok 100 zł.

HondaVTEC
21-04-13, 17:37
Tak w ASO programują kluczyk na miejscu kosztuje to ok 100 zł.

Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

mariusz2605
28-08-13, 16:37
Witam i mam pytanie ponieważ złamałem kluczyk i chcę się dowiedzieć czy jak kupię coś takiego http://allegro.pl/kluczyk-obudowa-pilot-honda-accord-civic-cr-v-jazz-i3470165271.html to będzie pasować? Wiem że będę musiał dociąć grot i co jeszcze? I czy ten grot się koduje, da się zakodować?
Zaznaczam że elektronikę przełożę ze starego.

uniu1
28-08-13, 17:18
jesli przełożysz elektronikę to nie musisz nic kodować

remi_k
23-07-14, 09:44
A co powiecie na ten sposób programowania kluczyków hondy od 2005-2011 mając drugi oryginalny kluczyk z innego auta?

http://www.fotoszok.pl/upload/e78a7b75.jpg

http://www.ebay.com/itm/keyless-remote-entry-Honda-Civic-N5F-S0084A-New-uncut-key-transmitter-clicker-/370917127539?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item565c623573&vxp=mtr

Próbował ktoś?

TRAFO
23-07-14, 11:49
To nie jest proste.
Kiedyś próbowałem coś więcej się dowiedzieć o kluczykach i dostałem taką informację, że kluczyki pod względem elektroniki różnią się od siebie częstotliwością na której pracują i rodzajem transpondera (metoda kodowania czy coś takiego).
Podobno nawet civic w wer. amerykańskiej różni się pod tym względem od wer. europejskich - ale to tylko sucha nie potwierdzona informacja.
Gdyby udało się zdobyć kluczyk w którym elektronika pracuje dokładnie tak samo, to myślę że można by było takie kluczyki uruchomić.
Chyba że zakładasz, że to "inne" auto to taki sam civic, to wtedy szansa na pewno jest większa.
Temat odpuściłem ale prawdopodobnie firmy dorabiające kluczyki są w stanie te parametry odczytać.

remi_k
24-07-14, 09:43
Chyba że zakładasz, że to "inne" auto to taki sam civic, to wtedy szansa na pewno jest większa.
dokładnie z tego samego modelu civic usa i o tych samych numerach z tyłu kluczyka, ale z innego auta:)

Ginax
11-03-15, 17:58
dokładnie z tego samego modelu civic usa i o tych samych numerach z tyłu kluczyka, ale z innego auta:)

https://www.youtube.com/watch?v=hDzWRXO0jNk, czy tak to mozna zrobic ? w hond civic VIII gen.

remi_k
11-03-15, 18:38
Mi ten sposób nie działa...a mam 2 identyczne kluczyki o tych samych numerach.

wystukane z LG-D855

marcin001984
15-07-15, 19:01
Panowie, mam pewien problem z kluczykiem. Otóż mam tylko jeden egzemplarz kluczyka i postanowiłem wymienić w nim baterię, tak na wszelki wypadek gdyby się niespodziewanie rozładowała. I jak się okazało nie idzie odkręcić tej małej śrubki w kluczyku :( Nie wiem czy próbować to rozwiercać czy co...
Proszę o pomoc.

http://images66.fotosik.pl/1045/aa7d3d0e306e5630.jpg

Tarnowska
15-07-15, 21:00
Moim zdaniem zanieś do zegarmistrza oni mają różne małe narzędzia to cos poradzi. Mi kiedyś pomogl z taką śrubką w pilocie od garażu.

marcin001984
15-07-15, 21:09
No właśnie to oni mi tak załatwili tą śrubkę. Najpierw jeden (partacz), potem drugi próbował i dupa. Udało mi się rozchylić obudowę i wydostać bebechy, więc wymienię bateryjkę na nową. Wątek był założony już dawno... czy coś się zmieniło w kwestii dorobienia drugiego kluczyka? Na allegro znalazłem coś takiego, ale skąd wziąć bebechy z guziczkami?
http://allegro.pl/kluczyk-obudowa-pilot-honda-accord-civic-cr-v-jazz-i5513936583.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe-620_Uk%C5%82ad+elektryczny,+zap%C5%82on-4141_Stacyjki+i+kluczyki-50756

TRAFO
15-07-15, 21:16
Też z Allegro :)
Przykład:
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-433mhz-honda-civic-ufo-46-nowosc-i5316333190.html

greku1410
15-07-15, 21:55
A dałoby się przerobić nasz standardowy na taki jak w VW mają czyli taki otwierany? W sensie przełożyć wszystko i dziala?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

irecki26
15-07-15, 22:10
Da sie , są surówki. Nawet juz dorobiłem sobie , zostało przełożenie elektroniki ale jakoś mi przeszło i leży juz 2 lata w szafce. Jest gdzieś o tym temat na forum, trzeba przelutować transponder bo Ci inaczej immo nie będzie działał

marcin001984
15-07-15, 22:42
Też z Allegro :)
Przykład:
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-433mhz-honda-civic-ufo-46-nowosc-i5316333190.html

Kupuję taki kluczyk i co dalej? Idę do magika wyfrezować wzór oryginału na grocie i potem do ASO zaprogramować?

szczepar
15-07-15, 22:48
Kupuję taki kluczyk i co dalej? Idę do magika wyfrezować wzór oryginału na grocie i potem do ASO zaprogramować?

Ewentualnie do kogoś kto ma pełnego HDS-a i umie ustawić Imo :)

marcin001984
15-07-15, 22:54
Na pewno jest taka możliwość w ASO? I ile kosztuje taka przyjemność?

greku1410
15-07-15, 23:01
W seacie 250 zł wiec pewnie coś koło tego będzie liczyć sobie honda

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Saawrel
15-07-15, 23:15
za tą kasę (do 200pln) to dostaniesz z civinfo scyzoryk z dostawa do domu!! nie warto kupować tego i jeszcze płacić za wycinanie oraz za kodowanie w sumie jakieś 450pln będzie.

murinek777
16-07-15, 00:03
Ostatnio miałem problem z rozkodowaniem kluczyka u siebie w civicu. Bylem w serwisie na kodowanie i z ciekawości w Kielcach zapytałem ile kosztuje dorobienie kluczyka. Serwis znajdował się w Kielcach. Koszt jaki mi podano to od 600 do 1000 zł za dorobienie i kodowanie nowego klucza.. Zamów na allegro i jedz zakodowane do Hondy koszt 150 zł i nikt inny nie zakoc**** tylko serwis. aa i jeszcze kup klucz na allegro od jakiegoś Anglika albo rozbitego przeglądasz środek do formy dajesz do ogarniętego miejsca gdzie dorabiają klucz ładnie ci go dorobi a potem jedz zakodowac. Jak ktoś ma hds nie da rady z tym szkoda marnować czasu

marcin001984
16-07-15, 00:20
Tak będę musiał zrobić, tylko jednego nie rozumiem. Ten (http://allegro.pl/kluczyk-pilot-433mhz-honda-civic-ufo-46-nowosc-i5316333190.html) z allegro nie wystarczy żeby dać go do dorobienia grota na wzór mojego kluczyka i zakodowania w ASO? Po co mam kupować z allegro używkę z innego auta?

murinek777
16-07-15, 00:43
Ja bym nie ryzykował z ta podróbka z allegro bo pochodzi trochę i pewnie padnie. Oryginalny klucz za 50 zł można kupić tylko zmiana grota wchodzi w grę który może dorobić każdy punkt dorabiania kluczy no i kodowanie serwisowe i masz oryginalne 2klucze a takiej podróbki nie wiem czy Ci zakoduja

marcin001984
16-07-15, 00:47
W sumie racja, dzięki Wam za pomoc chłopaki :)

marcin001984
16-07-15, 11:37
Wracając do tematu. Będzie chyba jeszcze tańszy sposób. Kupuję z allegro ten (http://allegro.pl/kluczyk-obudowa-pilot-honda-accord-civic-cr-v-jazz-i5513936583.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe-620_Uk%C5%82ad+elektryczny,+zap%C5%82on-4141_Stacyjki+i+kluczyki-50756) i daję do do dorobienia grot. Następnie kupuję z allegro OEM od jakiegoś innego UFO, podmieniam groty i udaję się do ASO na zakodowanie.

mariusz2605
16-07-15, 12:46
Ja kupiłem surowy z allegro i używkę z elektroniką również na allegro, dorobiłem grot na nowym, przełożyłem elektronikę z używki i na koniec wizyta w ASO i wszystko śmiga.
Całkowity koszt w granicy 400-450 zł. Nie wiem czy da się przełożyć same groty.

murinek777
17-07-15, 00:07
to o tym właśnie pisałem OEM środek musi być grot to kawałek blaszki który większość klicznikow dorobi ;)

pancelot
01-08-15, 19:53
Witam
Jestem nowy na obecnym forum w związku z czym witam wszystkich posiadaczy i sympatyków Hondy.
Właśnie przechodziłem procedurę dorabiania 2go klucza. Koszt dorobienia kluczyka do hondy civic VIII z 2011 roku wynosi: 409 zł
1. KLUCZYK PILOT 433MHz HONDA CIVIC UFO - 179 zł (z przesyłką)
2. Dorobienie klucza fizycznie - 80 zł
3. Kodowanie klucza w ASO (Kielce) - 150 zł

kri100%R
05-08-15, 08:55
U mnie wyszło podobnie:
uzywka kluczyk 50pln
surówka z allegro 20pln
wycięcie grota 70pln
kodowanie w Aso 150

Łącznie około 300pln

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Hondziarz_R
07-01-16, 13:19
Wszyscy piszą o konieczności kodowania nowego pilota w ASO.
A nie działa procedura z m.in. youtube https://www.youtube.com/watch?v=EQ49iKWbLXo ?
Podobno w VII genie działa

remi_k
07-01-16, 23:14
W moim VIII gen SI wg tej procedury nie dało sie zakodowac kluczyka

Lucas.FK2
09-01-16, 11:53
Niestety powyższy sposób działa w Accordzie i to też nie we wszystkich

kash_an
29-06-16, 19:49
Mam takie pytanie. Widzę, że różnych miastach w ASO koszt kodowania nowego kluczyka jest mniej więcej taki sam i wynosi 150 zł.
Mam pytanie czy ktoś przeprogramowywal kluczyk w ASO? Tak, żeby zakodowac ten nowy, ten uzywany caly czas przekodowac i tak zeby ten zgubiony nawet jak sie znajdzie przestal dzialac z autem? Jaki jest tego koszt w ASO?

TRAFO
30-06-16, 12:48
Nie wiem ile to kosztuje ale na pewno się da. W HDSie jest opcja wyrejestrowania wszystkich kluczyków a potem rejestracja nowych. Wywala się wszystkie a koduje tylko te co się ma pod ręką. Starym można co najwyżej otworzyć drzwi i przekręcić stacyjkę żeby sobie radia posłuchać :)

kash_an
04-07-16, 15:53
Dzięki za odpowiedź. Czyli tak myślę, że jakoś dużo droższe chyba to nie powinno być od samego zakodowania nowego kluczyka.

Tak się tylko zastanawiam. Mam u siebie dokładany alarm. Mogą się z nim pojawić jakieś problemy gdy właśnie zostaną usunięte istniejące powiązane kluczyki i potem zakodowane na nowo dwa ktore bede mial?

kash_an
19-07-16, 12:13
Nie wiem ile to kosztuje ale na pewno się da. W HDSie jest opcja wyrejestrowania wszystkich kluczyków a potem rejestracja nowych. Wywala się wszystkie a koduje tylko te co się ma pod ręką. Starym można co najwyżej otworzyć drzwi i przekręcić stacyjkę żeby sobie radia posłuchać :)

Dowiedziałem się jak to wygląda w ASO i jest dokładnie tak jak zaleca Honda. Czyli w tej cenie która tu czesto sie pojawia (150 zł) wszystkie dotychczasowe klucze zostają usunięte a wszystkie które mamy ze sobą zostają na nowo zaprogramowane.

filipfm
19-07-16, 14:27
Ja placilem 150 zl za wprogramowanie dwoch kluczykow do nowego ECU (jak zalozylem inne ECU z Hondata w EP3) wiec cena raczej sie potwierdza

Domi
07-09-16, 21:46
Panowie i może panie? Posiada ktoś takowy kluczyk, da się to zakodować, jakość przyzwoita? http://allegro.pl/kluczyk-pilot-433mhz-honda-civic-ufo-46-nowosc-i5316333190.html
W serwisie mi powiedzieli 175 zeta za kodowanie. Kemag Bielsko-Biała.

kusiu
08-12-17, 10:36
Kombinował ktoś z takim kluczykiem? Chyba powinien grać.. https://pl.aliexpress.com/store/product/L-2-Buttons-Remote-Key-FOB-433mhz-Keyless-fit-for-HONDA-Accord-Civic-CRV-Pilot/118031_32826532666.html?spm=a2g17.12010615.0.0.2c7 39784kK5nVN

tarman
09-01-18, 10:29
Cześć Wszystkim
na grocie kluczyka jest wybite V lub L
(tutaj zerkamy na kluczyki naszych UFO ;) )

czy ktoś ma wiedzę, co to oznacza?

ala
29-05-18, 14:24
witam,
czy tym sposobem https://www.youtube.com/watch?v=X0VDkEF_ZJY lub https://www.youtube.com/watch?v=wSpOdUhU8lw zakoduje tylko trzeci dodatkowy kluczyk w Hondzie Civic VIII 2006r ?

kusiu
11-09-18, 18:24
Próbował ktoś? https://pl.aliexpress.com/item/Remote-Key-for-S0087-A-433MHz-for-Honda-Accord-Element-CR-V-HR-V-Fit-City/32831814610.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5fd75c0fAfB FxP

Już zamówiłem, wychodzi surówka i elektronika za nie całe 40zł.. Numery zgadzają się z moim kluczem: S0087-A | 72147-SMG-E110-M1, po przesłaniu zdjęcia klucza (otwartego) chińczyk powiedział że jak najbardziej się nada. Myślę że fajna opcja, programowanie do jednego ASO najbliższego zadzwoniłem usłyszałem 250zł drugie ASO oddalone od poprzedniego 11 km cena 140zł, to rozumiem.

jacektalin
25-08-19, 15:51
Próbował ktoś? https://pl.aliexpress.com/item/Remot...5fd75c0fAfBFxP

Nie próbowałem ale właśnie zamawiam z https://www.klucze-kubis.pl/ przetestujemy - majątek to nie jest.