PDA

Zobacz pełną wersję : Hania na dłuższym postoju

szastal
18-06-10, 11:46
Czy ktoś z was ma doświadczenie w sprawie nie jeżdżenia samochodem, auto już stoi od końca maja a będzie musiało jeszcze postać do maks połowy sierpnia. Na chwilę obecną stoi w garażu ale nie wiem czy już mam się martwić o taki długi postój, bo jakoś nie widzi mi się że mam ją komuś dać na przejażdżkę po mieście, może wystarczy tylko co jakiś czas odpalić silnik ?

rafsio
18-06-10, 12:07
chociaż odpalić co dwa tygodnie i się przejechać z 1-2 km

VaTi Pro-Tec
18-06-10, 12:14
przejechać sie musisz chociaż klika kilosów raz na miesiąc, bo mogą sie nawet zapiec hamulce, więc samo przepalanie to za mało, wiem z doświadczenia, bo mam 2 auto i [H]anką w zimie nie jeżdże...

grze
18-06-10, 12:16
przynajmniej odpalić raz na jakiś czas i niech sobie pochodzi na biegu jałowym z piętnaście minut. przed uruchomieniem wcisnąłbym kilka razy hamulec i po uruchomieniu to samo. wiadomo, że najlepiej byłoby aby auto miało okazję trochę się przejechać - oczywiście bez szaleństw.

szastal
18-06-10, 12:32
No to w takim razie będę musiał ewentualnie zorganizować jakąś przejażdżkę, a hamulce miałem wyczyszczone i nasmarowane prowadnice, płyn hamulcowy wymieniony w zeszłym roku na nowy to może nie będzie tak źle z nimi.

rafsio
18-06-10, 12:39
podrzuć mi autko, też mam garaż:), gwarantuje ci, że codziennie będzie jeżdżony;) VTEC będzie codziennie załączony:D i z opon zrobię sliki:p

szastal
18-06-10, 12:52
Oj wierz mi że wielu chętnie by je wyprowadzało co dziennie na przejażdżki .

rafsio
18-06-10, 12:58
:D niom