Zobacz pełną wersję : Dziwny objaw.
Witam wszystkich mam do was male pytanie mianowicie ,po przekreceniu kluczyka bez odpalania auta ,wskaznik od temp zapieprza na poziom max nie wiecie moze co jest nie tak dodam jeszcze ze zarowno na zimnym jak i na cieplym silniku objaw jest taki sam.Szukalem podobnego tematu o wskaznku temp ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi, z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam.
heh ja mam tak z wskaznikiem paliwa, rosnie mi ilosc w baku ale niestety jak autko zapali to wraca wskaznik do prawidlowych wskazan :)
po przekreceniu kluczyka bez odpalania auta ,wskaznik od temp zapieprza na poziom max nie wiecie moze co jest nie tak dodam jeszcze ze zarowno na zimnym jak i na cieplym silniku objaw jest taki sam
Na moje to masz jakiegoś spinola w instalacji albo skopany czyjnik temp i jak podajesz napięcie to on wariuje
Dodam jeszcze ze stalo sie to wtedy jak wyciagalem deske zeby zmienic zarówki i po zalozeniu juz sie cos spieprzylo.
Dodam jeszcze ze stalo sie to wtedy jak wyciagalem deske zeby zmienic zarówki i po zalozeniu juz sie cos spieprzylo.
Rozbierz deskę jeszcze raz i sprawdź czy w okoloicy wskażnmika nie ma jakiegoś zwarcia
Przepatrywalem to wiele razy nic tam nie wskazuje zeby bylo jakies zwarcie chyba musz sie rozgladnac za jakasc uzywana deska rozdzielcza bo i tak mam jeszcze urwana wskazowke od paliwa ,tylko obawiam sie ze ciezko bedzie znalesc do d15z1:(