Zobacz pełną wersję : Fotele i kanapa z Fn2 do Eg5, jak i gdzie to zrobić?
Czarny Chochlik
18-06-10, 00:58
Tak więc jestem szczęśliwym posiadaczem Eg5, fotel i kanapy z Type-R'a VIII generacji i dwóch lewych rąk (przynajmniej w tym temacie:D).
Dlatego potrzebuje jakiś konkretny namiar na kogoś, kto mi ten temat ogarnie (jakiś magik warsztatowy, że tak ujmę). Wiem, że kubły w SSG już robili, ale wawa jest dla mnie troche za daleko... Potrzebowałbym jakiejś lokalizacji na Dolnymśląsku, im bardziej na południowy-zachód, tym lepiej:p
Tak więc jestem szczęśliwym posiadaczem Eg5, fotel i kanapy z Type-R'a VIII generacji i dwóch lewych rąk (przynajmniej w tym temacie:D).
Dlatego potrzebuje jakiś konkretny namiar na kogoś, kto mi ten temat ogarnie (jakiś magik warsztatowy, że tak ujmę). Wiem, że kubły w SSG już robili, ale wawa jest dla mnie troche za daleko... Potrzebowałbym jakiejś lokalizacji na Dolnymśląsku, im bardziej na południowy-zachód, tym lepiej:p
Fotele to Ci w każdym warsztacie ślusarkim/spawalaniczym ogarną. A co do kanapy to sobie odrazu odpuść bo jest za duża, zeby weszła bez rozwalania tyłu auta albo samej kanapy.
A co do zadowolenia to może i jesteś szczęśliwym posiadaczem Eg5 ale jak zobaczysz ile jest roboty, żeby te fotele z FN2 włożyć oraz zrobić, żeby były w miare nisko to już tak różowo nie będzie. Dodam, że miałem te fotele, włożyłem do 5 gen. a następnie sprzedałem, bo jak dla mnie były za wysokie, tyle w temacie :D
Czarny Chochlik
18-06-10, 13:27
Z tym "szczęściem" to była taka ironia:D Same wydatki odkąd go kupiłem:rolleyes:
Czyli lepiej będzie kanapę z fn2 odsprzedać, a oryginalną np. obszyć pod kolor foteli... tylko czy idzie gdzieś dostać takie materiały, albo czy tapicer takie może będzie miał.
Aha, obszywał już to ktoś? Chciałbym wiedzieć ile może mnie to wynieść (mniej więcej)...:confused:
Z tym "szczęściem" to była taka ironia:D Same wydatki odkąd go kupiłem:rolleyes:
Czyli lepiej będzie kanapę z fn2 odsprzedać, a oryginalną np. obszyć pod kolor foteli... tylko czy idzie gdzieś dostać takie materiały, albo czy tapicer takie może będzie miał.
Aha, obszywał już to ktoś? Chciałbym wiedzieć ile może mnie to wynieść (mniej więcej)...:confused:
Alcantare spokojnie czarną dostaniesz. Materiał na siedzisku jest nie do dostania, ale można kupić zbliżony, szukaj na ebay'u matriału o nazwie Recaro Jersey Red.
Koszt obszycia zależy od materiału i tapicera. Alcantare prawdziwą kupujesz po 350zł za metr a możesz też kupić tanie coś co udaje alcantare po 40zł za metr. Ten Recaro Jersey Red to okolice 180zł za metr.
Jak dla mnie fotele USDM civa są idealne :)
Alcantare prawdziwą kupujesz po 350zł
Nie ma czegoś takiego jak alcantara prawdziwa - bo alcantara ma w składzie włókna poliestrowe i poliuretanowe więc z zasady jest syntetyczna.
Prawdziwy to może byc nubuk, zamsz jeśli Ci chodzi o takie materiały wyprawiane na "chropowato " ;)