PDA

Zobacz pełną wersję : bardzo dziwna sprawa z płynem

djhubertusss
17-06-10, 19:43
Witam kolegów.
Sprawa ma się następująco. Mianowicie w lutym padła mi chłodnica więc kupiłem nową na allegro i wszystko było ok aż do zeszłego tygodnia kiedy to zauważyłem jak wiatrak od chłodnicy był mokry i zbierał się tam płyn chłodzący. Po oględzinach zauważyłem zaciek pod korkiem. Więc wymieniłem na nowy niby japoński korek. Już zacieku nie było więc pomyślałem że już wszystko ok jest. Aż tu moim zdziwieniu gdy jadę na pierwszą zmianę rano do pracy i patrze a tam znów mokro. Myślę że jak wrócę do domu to się tym zajmę ale ku kolejnemu mojemu zdziwieniu po powrocie do domu kompletnie sucho. Więc założyłem na ten górny wąż i ten cienki do wyrównawczego opaski dodatkowe. W dzień jest wszystko ok ale dziś rano znów jadę do pracy, zajeżdżam, parkuję i myślę sobie a sprawdzę sobie co tam pod maską a tu tym razem także pokrywa maski od spodu mokra. zawsze tak dzieje się po całonocnym postoju. Już ręce mi opadają. Miał już ktoś taki przypadek?

skolopendra
17-06-10, 20:16
Miał już ktoś taki przypadek?

przypadek jaki by nie był ,musisz sam znaleźć miejsce wycieku

djhubertusss
17-06-10, 20:37
no wiem że muszę sam, ale już ręce mi opadają bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleść ani mi nic do głowy nie przychodzi. Zawsze rano trochę płynu jest na obudowie wiatraka chłodnicy i na obwodzie z ząbkami chłodnicy tam gdzie metal z plastykiem się łączy w chłodnicy

Nemereth
18-06-10, 11:44
wygląda na to, że korek puszcza...

djhubertusss
18-06-10, 17:35
dziś rano odkryłem że chyba płyn wydobywa się z łączenia tej plastikowej części chłodnicy z metalowa, gdyż zauważyłem że z tamtąd co jakiś czas na zapalonym silniku wydobywał się malutki pęcherzyk. w orginalnej chłodnicy była tam czerwona uszczelka a w tej nie ma więc posmarowałem to miejsce silikonem do wysokich temp. i zobaczę co się będzie działo.

skolopendra
20-06-10, 20:34
a w tej nie ma więc posmarowałem to miejsce silikonem do wysokich temp. i zobaczę co się będzie działo.

to chyba nie jest dobry sposób

Haji
20-06-10, 21:09
Tym sposobem nie naprawisz chłodnicy.Miałem taki sam przypadek. U mnie skończyło się kupnem nowej, dobrej chłodnicy i solenną obietnicą, żeby więcej nie kupować tanich gówien.