Zobacz pełną wersję : Brzęczenie przy skręcie
Przy skręcaniu w prawo pojawia się "brzęczenie" . Podczas jazdy na wprost czy skręcaniu w lewo - cisza. Jakieś sugestie?
Brzęczenie? Dziwne, jeśli przegub byłoby stukanie, huczenie - gdyby łożyska (i to na prostej).....dlatego obstawiam coś gorszego (obym się mylił), że problem może być z mechanizmem różnicowym.
Czy objaw występuje jak stoisz na parkingu i powoli robisz kółeczka (na pełnym skręcie kierownicy) ?
Czy przy większych prędkościach?
obstawiam coś gorszego (obym się mylił), że problem może być z mechanizmem różnicowym
Ja też wymieniłem skrzynię między innymi dla tego :) niech kolega podniesie autko na lewarku podłoży coś i odpali następnie wrzuci 5 wtedy najbardziej słychać jak skrzynka pracuje u mnie żeziła jak głupia ;/ po wymianie spokój :D
Raczej przy niewielkich prędkościach przy ostym skręcie (90 stopni). Sama skrzynia pracuje bez zarzutu. Dodatkowo nie jest to regularne. Czasem występuje, a czsem nie.
Raczej przy niewielkich prędkościach przy ostym skręcie (90 stopni)
Właśnie wtedy mechanizm różnicowy robi robotę. Zrób tak jak napisał Djadi, jeśli podniesiesz jedną stronę i wrzucisz bieg, mechanizm różnicowy przekaże napęd tam gdzie jest najmniejsze obciążenie, czyli do podniesionego koła. Osłuchasz i może znajdziesz winowajcę :)
Mechanizm różnicowy wyje a nie brzęczy, i to przy ostrym skręcie ale w lewo :)
u mnie chyba jest to samo, co jakis czas przy skrecie wlasnie chyba w lewo na parkingu zagrzyta cos!!! ale to tylko raz na jakis czas , jutro obadam tak jak napisaliscie sprawdze
no prawdopodonie mam tez to. zrobilem tak jak mowiliscie i skrzynie tak cicho lekko huczy , no tak mi sie wydaje ze to skrzynia:( i co teraz cala skrzynia mam do wymiany czy jka ??