Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryka 2 problemy: Brzęczek od świateł i wycieraczki

BartGT
13-10-06, 00:57
Witam

Okazalo się dzis na spocie że jednak taki bajer jakim jest brzęczek włączonych świateł montowali w Civach, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale u mnie nie dziala :-/ Gdzie szukać tego diwajsu i jak to naprawić bo nie powiem ale bardzo by sie przydal ;D Możliwe że wcale tego nie ma? Wychodzily moze wersje bez tego brzęczka :?

A druga spraw chyba bardziej irytująca to brak powrotu wycieraczek na swoje miejsce...chodzi o to że gdzie je wyłacze tak zostają? nie wracaja wogóle na swoje miejsce i zeby je poprawnie zostawić na dole szyby to trzeba cyrkulowac przełacznikiem :roll: :shock: :shock: :shock:
Niestety jest to dość irytujące :572: Stawiam na jakis przekaźnik lub cos podobnego ... :| Gdzie szukać problemu :sad:

Z góry wielkie dzięki za pomoc

Furious
13-10-06, 08:15
moglbys chociaz napisac jakie masz auto.....

Gdzie szukać tego diwajsu i jak to naprawić bo nie powiem ale bardzo by sie przydal ;D Możliwe że wcale tego nie ma? Wychodzily moze wersje bez tego brzęczka
brzeczyk jest w skrzynce z bezpiecznikami, oczywiscie nie montowali tego zawsze w standardzie, pozatym bylo juz o tym brzeczyku na forum...

LIO
13-10-06, 17:25
o brzeczykach bylo na forum.
Ktos pokozaywal chyba nawet dokladnie na schemacie jak to wyglada
znajduje sie od drugiej strony bezpieczników znajdujacych sie pod kierownica
Warto sprawdzic, czy takie cos jest i nie dziala, czy go poprostu nie ma, gdyz nie we wszystkich bywalo

P.S.
jakby co to powinienem miec takie cos i oddam cala ta skrzynke za 50zl :-)

3dan
13-10-06, 17:45
sprawdz czy jest podlaczony,u mnie nie podpieta byla wtyczka od czujnika w drzwiach i brzeczyk nie dzialal :)

fryzjereczek
02-03-07, 23:04
a co moze byc jesli ten bzeczyk piszczy przy otwartych i zamknietych drzwiach????

Furious
03-03-07, 08:57
A swiatetlko pod sufitem gasnie Ci przy zamknietych drzwiach? Jak nie to pewnie czujka w drzwiach Ci padła.

fryzjereczek
03-03-07, 11:34
Furious, a gdzie takowy czujnik si emiesci????jak to wyglada????

[ Dodano: Sob 03 Mar, 2007 ]
oki.mam juz przyczyne.jednak czujnie.