Zobacz pełną wersję : Hamulec awaryjny - pomocy!!
Mam problem z ręcznym. Wymieniłem szczęki i bębny - wszystko jest niby jak powinno być, ręczny "łapie" już oddrugiego ząbka ale nawet bo mocnym zaciągnięciu auto się stacza z małej pochyłości. Co może być przyczyną??
Proszę o radę. Wszystkie wskazówki mile widziane.
Auto to Honda Civic 1.5 coupe, rok 93` wersja amerykanska EJ2, d15B7
linka za slabo naciagnieta, dobrze ustawione na samo regulatorach? innej opcji nie ma, ew masz juz tak zjechany beben ale nie sadze.
linka za slabo naciagnieta, dobrze ustawione na samo regulatorach? innej opcji nie ma, ew masz juz tak zjechany beben ale nie sadze.
Linka chyba jest okej - samoregulatory ustawialem tak, zeby ledwo bęben wchodził - łapie już na 1/2 ząbku i maksymalnie do 6/7 moge naciągnąć - bębny kupiłem nowe dzisiaj :)
Może linka nie pracuje na całej długości?
jak moze lapac na 2 zabka i jeszcze dasz rade dociagnac do 6,7? moze jeszcze sie nie dotarly pojezdz troche najpierw. Przy montazu przemyles jakims zmywaczem zeby tam nie bylo smaru tluszczu oleju itp?
Usterka rozwiązana - okazało się, że linka na dźwigni ręcznego było za mocno podciągnięta i tym samym samoregulator nie mógł się poruszać w pełnym zakresie bo przystawiał mechanizm ręcznego do piasty. Spuściłem linke z ręcznego, podciągnąłem na samoregulatorze i wszystko jest tak jak powinno być :)
Bębny mam wymówione w sklepie więc problemów nie będą robić. Dzięki za radę. Temat uważam za zamknięty.
hm, to moze dlatego tez moje tył nie lapie jak trzeba, nie tyle co sie stacza jak mocniej pociagne, co jak rusze na zaciagnietym to kola sie toczą, z oporem ale się toczą...
tyle ze ja mam bebny do wymiany... :/
hm, to moze dlatego tez moje tył nie lapie jak trzeba, nie tyle co sie stacza jak mocniej pociagne, co jak rusze na zaciagnietym to kola sie toczą, z oporem ale się toczą...
tyle ze ja mam bebny do wymiany... :/
Ja też miałęm niby do wymiany ale po tej regulacji zostawiłęm stare i jest git.
akurat ja mam do wymiany bo raz były toczone i maja zbyt duzy wymiar ;) ale bede mial nowe niedlugo :)