Zobacz pełną wersję : Sonda Lambda - jaka wybrac?
jaka sonda lambda do Aero 1,4 is - 90 km 98 rok
W IC sa Magneti Mareli, NGK, Bosch oraz Delfi,
jeśli silnik D14A8 to ngk oza660-ee18 ale po co zmieniasz? byleś na analizatorze? sprawdzałeś czymś? kiedyś mi za nówkę w ASO powiedzieli 315zł to taniej niż w IC.
Mi za nowke ASO krzyczalo 900 !!
Kupilem NGK za 320 - zero problemow. Wtyczka plug and play.
jaki masz silnik i jakie nr ma ta sonda ngk za 320 co pasowała p&p? ta ngk pod d14a8 jest za 430 w IC
Najlepiej NGK i potem długo nic.
jeśli silnik D14A8 to ngk oza660-ee18 ale po co zmieniasz? byleś na analizatorze? sprawdzałeś czymś? kiedyś mi za nówkę w ASO powiedzieli 315zł to taniej niż w IC.
musze zmienic bo na gazie nie jezdzi, wyskakuje check i obroty spadaja do miniumum i gasnie
a na benzynie jest spoko, jezdzi normalnie, bylem na kompie u znajomego i wykryl ze spalona
na benzynie jest spoko, jezdzi normalnie, bylem na kompie u znajomego i wykryl ze spalonajedno drugiemu zaprzecza:p
cooooo???? kolego coś jest nie tak z emulatorem sondy. jak na gazie żle chodzi to emulator sondy jest sieknięty
Nie wiem jakie numery ma ta sonda moja ale z katalogu NGK podchodzi ok pod numery jakie podadza Ci w ASO.
Wracajac do tematu - cos jest walniete ewidentnie w LPG! Jak na benzynie nie ma problemu to po kiego sonde ruszac?? Na benzynie nie swieci Ci CHECK???
Nie wiem jakie numery ma ta sonda moja ale z katalogu NGK podchodzi ok pod numery jakie podadza Ci w ASO.
Wracajac do tematu - cos jest walniete ewidentnie w LPG! Jak na benzynie nie ma problemu to po kiego sonde ruszac?? Na benzynie nie swieci Ci CHECK???
nie swieci na benzynie - chodzi spoko,
a na gazie sia zapala, i automatycznie lapie niskie obroty ze gasnie .
jezeli mowice ze emulator, to czy mozna takowy sam dokupic??
Jaką masz instalacje gazową?
No to sonde masz ok na 100 % !!!!
Emulator albo walniety, albo zalozony zly!
Emulator albo walniety, albo zalozony zly!albo źle ustawiona instalacja gazowa i lambda nie mieści się w swoim zakresie-wywali błąd lambdy.
albo źle ustawiona instalacja gazowa i lambda nie mieści się w swoim zakresie-wywali błąd lambdy.
nie mam emulatora bo takowy zaklada sie chyba do sekwencji, a ja mam najprostrza instalke.
a na gazie przejechalem juz 12 tys i dopiero teraz zaczal mi wyskakiwac check
nieprawda, emulator jest już od instalacji z silniczkiem krokowym sterowanym kompem czyli, II generacja i reszta
nieprawda, emulator jest już od instalacji z silniczkiem krokowym sterowanym kompem czyli, II generacja i reszta
ja mam instalke taką jak do gaznikowca, i chyba nie jest sterowana kompem, ani silniczkiem - tak mi sie zdaje.
ale komp dostaje zle parametry spalin z sondy i dlatego wyskakuje check, więc emulator musi być bo jest sonda lambda( w każdym aucie z obd)
Dokladnie.
Masz auto poliftowe tak? Kolektor plastikowy? Jesli tak to gratuluje ludziom ktorzy to zakladali. Jeden strzal i mozesz sie porzegnac z kolektorem! Ludzie to juz na wszystkim sie staraja oszczedzac.
nie strzeli napewno jest klapka albo grzybek ;)
nie strzeli napewno jest klapka albo grzybekklapka lub grzybek służy ochronie dolotu przed skutkiem wybuchu, nie zlikwiduje samego wybuchu.
sorry za "fo pa" ;) nie rozerwie- jest klapka albo grzybek :)
klapka lub grzybek służy ochronie dolotu przed skutkiem wybuchu, nie zlikwiduje samego wybuchu.
jest taki "gwizdek", ze jak strzela to wywala go lekko a ze jest na jakiejs sprezynce to spowrotem wraca, pare razy mi strzelilo i kolektora nie rozeralo, a u ojca w toyce taka instalka jest z tym gwizdkiem i juz 6 lat mu nie rozerwalo