Zobacz pełną wersję : przekroczenie norm emisji spalin na przeglądzie.1,6 IlS Coupe 2000
Witam, dzis miałem pierwszy przegląd w kraju Civic Coupe 1,6IlS 2000r. Autko sprowadzone z Belgii wydawalo się, że wszystko gra, ale wydawac to sie może. Znacznie przekroczona emisja spalin,przednie wachacze nawet tylnich opon nie chciał przepuścić...Waszym zdaniem ta emisja spalin to będzie sonda do wymiany, czy może jeszcze coś? Czy podłączenie pod kompa wszystko wykaże, czy jednak moga pozostać wątpliwości?Z góry dzieki za pomoc pzdr.
wywal kata, który już nic nie pomaga a reszte przemilcz i jeździj dalej
ewentualnie zadbaj o ustawienie zaworów, zapłonu itd...
Może masz wydruk z analizy spalin albo chociaż pamiętasz jakie składniki miały jakie wartości, one wiele Ci powiedzą o stanie rzeczywistym silnika, ja bym kata nie wywalał bo ten nie zredukuje mocno emisji szkodliwych spalin w przypadku gdy np sonda źle pracuje. Zamieszczam dla przykładu link do swoich wyników - jak najbardziej zgodne z normami, powiedziałbym że spełnione z bardzo dużym zapasem.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05d0494b04c4a161.html
Właśnie nie mam wydruku, tylko na podsumowaniu badania technicznego jest, że przekroczona emisja CO. A w gadce mi powiedział, że 30-krotnie (w co nie wierze bez jaj to by moim zdaniem dymił na maxa, ale moze sie myle). Ponadto powiedzial, że prawdopodobnie sonda, ale trzeba pod kompa podłączyć.Ogólnie typ chamski na maxa i chyba juz do niego nie wracam bo wyglada na takiego co auta z salonu nie pusci;).Jutro bedę miał po znajomości robione więc się dowiem, mimo wszystko jestem ciekawy Waszych opinii.pzdr.
podlacz pod kompa jesli sonda to powinno chyba wykazac