Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić solidnego SWAPA ??
Witam,
Tak więc sam jestem w trakcie poszukiwań silnika do swojej obolałej Hanki...więc powstał pomysł by zrobić temat odnoszący się takich zakupów i ustalenie kto jest faktycznie sprawdzony.
Od Kogo można brać jak w dym a u kogo uważać. Dzięki temu temacikowi również może uda się odnaleźć inne źródła niż te znane z forum jak:
1.Tygrys
2. Ralf
3. Cairo
Sam osobiście czekam z niecierpliwością na info:)
wal jak w dym do cairo ja u niego robiłem swap silnika d16z6 , jezeli chcesz to ci nawet zamontują na silnik dostaniesz gwarancję i obsługa naprawde fachowa, gosc naprawde sie zna w temacie swapów, ja kupiłem u niego silnik w kwietniu chodzi jak w zegarku nie bierze oleju i został zamontowany full profesjonalnie, z tego co wiem to teraz ma na stanie chyba d16stki więc możesz do niego zagadać
radzio1704
16-06-10, 18:54
a kosz takiej D16?
Kuba wal do Tygryska. Rossiego silnik pracuje jak zegareczek trzyma fabryczne parametry na na samym 2 calowym wydechu wypluł 139 koni. Oczywiście mowa tu o d16y2. Boże a jak to pracuje na mojej Parówie :D
http://allegro.pl/item1069821108_swap_silnik_d16z6_honda_civic_1_6_d 16y8_d16y2.html
plusem jest to że mozna u cairo zostawić stary silnik w rozliczeniu, o ile oczywiscie jest on w stanie nadajacym się do używania
arek_1988z
16-06-10, 19:14
Brałem D16 od Cairo, po remoncie, działa wszystko elegancko także polecam :D :)
Ja bym uważał na Ralf-a , dobre swapy sprzedaje jeszcze MaciekXXX niedaleko Krakowa
napisz no Seth on ma na stanie jakies swapy,na chwile obecna ma b18 ,d16 i cos tam jeszcze ale nie pamietam.
koles jest ze szczecina jak co. Kilka osob u niego robilo i jest git.
zajzyj tez na www.westsidegarage.pl to stronka seth`a
wisnia8686
17-06-10, 01:09
Tygrys tez jest Kozak :) kolega bral B18 i robił u niego swapa i jest przemega zadowolony
bierz od Cairo bedziesz zadwolony
dobra wystarczy tej reklamy