Zobacz pełną wersję : zawór rozprężny
slawinio82
15-06-10, 21:15
koledzy mam pytanie.
gdzie znajduje sie zawór rozprężny w cifie 5d MB37 D15Z8? W komorze silnika czy pod deską rozdzielczą. I drugie pytanie jakiego typu jest to zawór(rozbieralny czy nierozbieralny)?
prosze o odpowiedz
pzdr
koledzy mam pytanie.
gdzie znajduje sie zawór rozprężny w cifie 5d MB37 D15Z8? W komorze silnika czy pod deską rozdzielczą. I drugie pytanie jakiego typu jest to zawór(rozbieralny czy nierozbieralny)?
prosze o odpowiedz
pzdr
Pod schowkiem, prawdopodobnie nierozbieralny bowiem w EPC występuje jako pojedynczy element.
A w czym problem?
slawinio82
15-06-10, 21:49
mam problem z klimą. Jest nabita ale: na wyższych obrotach niskie ciśnienie w układzie spada poniżej 2.0 bar. Wysokie, miedzy czasie rośnie. A klima nie chłodzi jak powinna. Podejrzewam zawór rozprężny. Myslałem jeszcze o osuszaczu ale teraz to sam nie wiem
pomocy...
poczytaj tu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=79859
zawór rozprężny, to inaczej dławik ale aby go wymienić trzeba wypompować czynnik z układu klimatyzacji.
poza tym w MB2 (przynajmniej w d14) było tak, że przy gwałtownym dodaniu gazu klima powinna się wyłączyć dla uzyskania lepszych osiągów silnika