Zobacz pełną wersję : problem z nawiewem
tomek_nova
15-06-10, 15:53
witam,. mam problem... chodzi o nawiew....gdy chce dac na zimny< niebieski> i jade np w nocy jak jest zimno caly czas dmucha cieplym powietrxem.... u mojego brata normalnie jak jedzie szybko i da na zimne leci zimne a u mnie nie. co moze byc przyczyna ze lecui tylko cieplo??/?
problem moze byc w takiej przegrodzie ktora zaslania nagrzewnice. poprostu linka sie przesunela naprawisz to zdejmujac schowek i bedziesz wtedy widzial tunel miedzy mieszalnikiem (chyba tak sie to nazywa) i dmuchawa jak to zdemontujesz to wtedy bedziesz wiedzial w czym problem. poszukaj troche na forum bo bylo juz opisywane sam mialem ten sam problem i rozwiazalem w 30min.
aha pamietaj zeby mechanizm przesmarowa bo bedziesz znowu musial rozbierac.
drugim powodem moze byc niezamykajacy sie zawor od nagrzewnicy jest w komorze przy scianie grodziowej jak ktos bedzie ruszal cieplo zimno to bedziesz widzial ktory to. Jesli sie nie zamyka to tez moze leciec delikatnie cieplejsze powietrze.
tomek_nova
15-06-10, 20:08
dzieki ...pokombinuje jak znajde chwilke.
tomek_nova
17-06-10, 20:11
moze ktos mi bardzuiej dokladniej napisac dlaczego nie chce leciec zimne powietrze?????