Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czujnik paliwa

harnaś
14-06-10, 19:39
Witam
Dziś zauważyłem dziwną sytuację w mojej Hondzie. Mianowicie zalałem paliwka jak zawsze na tej samej stacji i wszytko niby ok (było ponad pół baku). Pojechałem do kumpla i wracając od niego zauważyłem że już mam pełny bak... Początkowo myślałem że czujnik się zawiesił, ale za każdym razem wskazówka dojeżdża na maxa. Co może być przyczyną? Czujnik tak od razu padł? Dziwne. Proszę o pomoc:) Pozdro :)

marekctr
14-06-10, 21:21
Na razie to nic nie rób.
Poczekaj do następnego tankowania, nie wiem jaka to przyczyna, ale u mnie tak się zdarzyło i samo przeszło. Chyba, że koledzy mają na ten temat więcej do powiedzenia.

stajo
17-06-10, 18:55
A tak z ciekawości spytam, jak pojawia się kontrolka małej ilości paliwa w EP2 to ile km można jeszcze przejechać na oko? ;) W instrukcji czytałem, że w baku pozostało mniej niż 8l paliwa :)

marekctr
21-06-10, 13:09
Matematyka jest nie ubłagana pewno około 100km. :D

kasik
21-06-10, 13:13
tylko jak sie nie swieci i sie nei zna przyczyny to dopiero sie ma lamiglowke ile jeszcze :)

marekctr
21-06-10, 14:09
tylko jak sie nie swieci i sie nei zna przyczyny to dopiero sie ma lamiglowke ile jeszcze :)

Jest na to sposób przecież masz dzienny licznik km. zerujesz przejedziesz mnie więcej 450 km na zbiorniku i tankujesz do pełna.:D

Klocki się zaczynają jak nie masz kasy i kapiesz do zbiornika za ile masz.:confused:

kasik
21-06-10, 14:31
no wlasnie ostatnio niestety jest tankowanie tyle ile mam tyle leje :)

marioZ
21-06-10, 15:32
a ile się da przejechać na rezerwie ?? czy jest jakaś ustalona skala rezerwy w litrach czy nie ?

Konrados
21-06-10, 19:06
a ile się da przejechać na rezerwie ?? czy jest jakaś ustalona skala rezerwy w litrach czy nie ?

Powinieneś mieć w książce serwisowej, a generalnie to ile da się przejechać na rezerwie zależy jak się jeździ :D
W benzynie rezerwa jest około 7-8 litrów to łatwo mniej więcej policzyć ile da się przejechać.

kasik
21-06-10, 20:28
a macie jakis pomysl czemu rezrewa sie nie zapala i nie dziala ?