Zobacz pełną wersję : dystans zwiekszajacy moc?? +5KM ??
cifek wawa
13-06-10, 22:22
slyszal ktos o czyms takim?
http://allegro.pl/item1016240692_p2r_b_seria_b16a_b16a1_b16a2_b18c4_ b18c6_jdm.html
czytając trochę o gaźnikach, widziałem patenty że tam wyrzucali podstawki pod gaźnik żeby 'mieszanka miała się czas wymieszać' i miało by to sens, ale to jest wtrysk i w dodatku przedłużenie dolotu. Czekam na jakiegoś pogromce mitów bo sam jestem ciekaw
z tego co mi wiadomo to cos to daje, ale 5km napewno nie...
zapewne jest chlodniej, a skoro cos takiego obx ma w swojej ofercie to pewnie to cos musi dawac...
no to spoko, dystans wykonany jest jak uszczelka, wiec moze jakis grupowy na cnc :rolleyes::cool:
cifek wawa
14-06-10, 10:00
grubosc tego z allegro to 2cm
ja planuje zrobic cos takiego z poliweglanu
licze jeszcze na wypowiedz osoby ktora z czyms takim jezdzila
Ja mam taki dystans 2,5cm w h22a z tym,że u mnie nie jest w środku gładki tylko ma jakby frez dookoła.I chyba będę musiał stoczyć ten frez na gładko bo niby czemu on miałby służyć ?
cifek wawa
16-06-10, 20:47
moze sluzyc temu zeby powietrze bardziej wirowalo a co za tym idzie lepiej mieszalo sie z paliwem... to tylko moja teoria :D
odczules jakas roznice po zalozeniu tego dystansu czy juz byl w aucie?
moze sluzyc temu zeby powietrze bardziej wirowalo a co za tym idzie lepiej mieszalo sie z paliwem... to tylko moja teoria :D
odczules jakas roznice po zalozeniu tego dystansu czy juz byl w aucie?
Jak by to miało mieć jakiś pozytywny wpływ na spalanie to każdy dążył by do tego aby mieć na taki kształt przerobiony kolektor ssący :) Turbinkę dolotu do tego dodasz i tego turbo-wistlera i masz mega power auto
bardziej chodzi tu o zwiększenie pojemności dolotu
cifek wawa
17-06-10, 08:24
kolega zartuje :p
Zwieksza pojemnosci i termoizolacja na pewno ale zeby 5KM dodac....:D:D:D
cifek wawa
18-06-10, 14:09
Zwieksza pojemnosci i termoizolacja na pewno ale zeby 5KM dodac....:D:D:D
myslisz ze wiecej? :p
Mysle ze przy kpl.setupie odlotowym z aftermarketu moze cos ugryzc ale zeby 5 KM na seri...Watpie :D
Ja w to nie uwierze :D :D :D
kolega zartuje :p
Wiem o tym i słowo poważnie miało nutkę sarkazmu :D