Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Modyfikacja alpinki 9855

wydma8
13-06-10, 21:36
Witam, jako ze z radia jestem zadowolony a do tego nie ma alternatywy do dobrego radyjka z mozliwoscią ustawienia położenia wyświetlacza pod różnym kontem zastanawiam się czy jest mozliwosc w mojej alpince podpięcie kabla zakończonego portem usb aby byla mozliwosc odtwarzania muzyki z pendrive-a.

Znacie może jakąś firmę która podejmie się takiego zadania i ile w ogóle jest ono wykonalne...

Wiem że fabrycznie do tej alpinki można podpiąc kabel do i-pod, ale akurat mnie to nie ratuje:)

Z góry dzięki i poozdrawiam

Z góry dzięki

sebush
13-06-10, 21:58
mam to sama sytuacje w u siebie w panasonicu wyjsciem jest kupno ipoda, ale u siebie wyratowalem sie wejsciem aux

wydma8
13-06-10, 22:12
Kupno samego kabla to ok stówka + ipod parę stówek...za drogo:)

Chipsy2
13-06-10, 22:52
a nie taniej będzie kupić transmiter ?

pobo22
13-06-10, 23:11
wydma8 są takie rzeczy które podpinasz pod radio cena ok 400 zł (no name) albo oryginal Alpiny 800 :D

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=67159 <-- tu masz to poruszone

wydma8
14-06-10, 11:22
No to koszta są spore:/

A może znacie jakiś konkretny model koniecznie z usb i z elektryczną windą umożliwiającą ustawienie wyświetlacza w różnych pozycjach.

Pozdraiwam

ygor
14-06-10, 11:42
"podrabiany" tzn nieoryginalny kabel do Ipoda mozna juz kupic za 30 pare plnow - wowczas radio widzi ipoda jako zmieniarke mp3 , innej opcji na nosnik elektroniczny nie ma raczej.

aczkolwiek i tak na tym radiu slychac ze wiekszosc mp3 to prawdziwy szit - jezeli podlaczysz to radio do w miare dobrych glosnikow , to strasznie bije po uszach, chyba ze robi sie mp3 samemu ale wtedy to lepiej juz cd ladowac

sebush
14-06-10, 11:43
http://www.allegro.pl/item1028815839_tuning_nowa_generacja_usb_sd_winda_ elektr_py8001.html :D
a tak na serio jak bardzo ci zalezy na tym usb to pomyls nad tym ipodem powazniej, bo radyjko masz naprawde fajne

tu masz przewody po 55 http://www.bartex-caraudio.com.pl/index.php?cPath=28_818

Do tego wylicytuj na alledrogo jakiegos ipoda, nawet moze byc z uszkodzonym wyswietlaczem, albo wyjsciem jack bo i tak Ci to niepotrzebne. Ja obserowalem takiego ostatnio 20GB to poszedl za 165zł :).

MajkelG
14-06-10, 20:32
ale chyba wam sie cos pomylilo :)
podpiecie kabla od ipoda oraz samego ipoda nic nie da bo to radio tak nie dziala :P
jeszcze nie ta epoka na taka magie;)

do tego radyjka masz dwie opcje.
1. adapter kca420i - kabelek z radia do puszki (adaptera) i kabelek od puszki do ipoda. I wsio smiga.
2. adapter kca620m - podlaczenie wyglada tak jak w opcji 1, z tym, ze tutaj mozesz podlaczyc pendrive usb zamiast ipoda.

Mam nadzieje, ze pomoglem ;) pozdrawiam

ygor
15-06-10, 08:54
ale chyba wam sie cos pomylilo :)
podpiecie kabla od ipoda oraz samego ipoda nic nie da bo to radio tak nie dziala :P
jeszcze nie ta epoka na taka magie;)

do tego radyjka masz dwie opcje.
1. adapter kca420i - kabelek z radia do puszki (adaptera) i kabelek od puszki do ipoda. I wsio smiga.
2. adapter kca620m - podlaczenie wyglada tak jak w opcji 1, z tym, ze tutaj mozesz podlaczyc pendrive usb zamiast ipoda.

Mam nadzieje, ze pomoglem ;) pozdrawiam

mowisz o oryginalnych adapterach za kupe pieniedzy , natomiast to oczym ja wspominalem ma udawac zmieniarke - sam jeszcze nie rpzetestowalem ale kiedys to zrobie ;)