Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głośniki przód w dzrzwiach EJ9 3d

Labed2007
13-06-10, 18:07
Witam

Chciałbym wymienić głośniczki w mojej hondzie z przodu w drzwiach. Teraz mam oryginały pioneery. Czy takie głośniki: http://www.allegro.pl/item1063818662...ying_200w.html będą pasować? I jak z podłączeniem bo u mnie jest jakaś jakby kostka-dam rade to zrobić? Wszystko mam jak fabryka dała nic nie przerabiane jeśli chodzi o cała instalacje audio.
Po drugie chciałbym też założyć jakieś głośniczki na tył. Tylko tam nie ma fabrycznie kabli ;\ a ja nawet nie myśle zeby jakies kable przeciągac do tyłu. Odkręciłem te osłony głośników po bokach półki a tam było nawet fabryczne zaślepienie otworów w postaci cienkiej pianki. Czy może z tyłu są tam schowane jakieś kable tylko ich nie zauwazyłem?

sebush
13-06-10, 21:20
Daruj sobie takie wynalazki, doloz pare zlotych i kup jakis zestawik odseparowany. Co do przewodow nie mam pojecia

hubabuba
14-06-10, 11:25
Daj spokój z takimi głośnikami, zainwestuj chociażby w zestaw odseperowany Helix'a.

FaziRBK
15-06-10, 12:45
Więc tak, posłuchaj chłopaków i nie kupuj tego syfu, po za tym seryjne głośniki masz 13cm, a jak chcesz wrzucić większe np: 16,5cm to wystarczy, że wytniesz sobie w boczkach pod nie miejsce a dokładniej w środku za głośnikami znajdują się plastikowe koszyczki, które wytnij tak aby weszły Ci głośniki w środek(Możesz dojść do blachy, to wytnij według niej). Co do kostek to je obetnij, i zostaną Ci dwa kabelki, podpinasz je normalnie do głośnika, tylko nie zapomnij zaizolować szkotem(taśmą izolacyjną).

hubabuba
17-06-10, 19:18
FaziRBK wiesz może czy wchodzą w drzwi głośniki 165mm o głębokości 70mm na dystansach ?