Zobacz pełną wersję : Fotele kubełkowe - ocen marki.
Czarny Chochlik
12-06-10, 19:00
Witam, chciałbym sobie w swoim EG zamocować jakieś kubełki. Ogólnie wszędzie wszyscy polecają Recaro z ITR itp. (cena masakra).
Natomiast ja chciałbym się dowiedzieć jakie są inne znane marki (fotele zarówno nowe jak i używane), których nie trzeba będzie późnie rozbierać i dospawywać jakichś elementów, żeby się to nie rozpadło, czy też łatać tapicerki po dwóch latach...
Zatem wiadomo że:
Recaro
Sparco
i co dalej?
poprosiłbym o jakiś wywiad z modelami i cenami...
Bride - ale oryginały a nie chińskie podróbki ;)
OMP
Bimarco
a co powiecie o tych podróbkach bride co sa u nas na allegro czy w sklepach po 1tys za sztuke? takie zle? mowie o modelu low max :P
a co powiecie o tych podróbkach bride co sa u nas na allegro czy w sklepach po 1tys za sztuke? takie zle? mowie o modelu low max :P
Macałem takie w sklepie.. http://www.allegro.pl/item1076627999_fotel_sportowy_kubelkowy_bride_nie_ momo_sparco.html
Całkiem możliwie wykonane, wszędzie logo Bride łącznie z metkami..przelotkami.
W tych Lov Max są poduszki wywalane i nie wiem czy to takie wygodne..żeby nie było , że się tyłkiem ruszy i poducha się przesuwa :rolleyes:
A jak z materialem tych pseudo braidow, bo ja kiedys kupilem z autem fotele pseudo recaro i wyglad ok wygoda tez, szwy rowne i material nie pomarszczony, ale w dotyku cienki jak skarpetka i ogolnie slabej jakosci.
ale w dotyku cienki jak skarpetka i ogolnie slabej jakosci.
NO te Bride są ludzko wykonane :rolleyes:
Materiał nie przypomina ściery do podłogi :)
jesli chodzi o te tansze to mialem doczynienia z mirco, i sa bardzo fajnie wykonane :)
civiccoupe
14-06-10, 14:19
ja Ci polecam fotele z pralki 4gen. ja mam takie u siebie, wygodne, dobrze trzymaja na boki. 3 mocowania pasuja, do czwartego dokrecasz kątownik z otworem na strube i po krzyku...
ale do szelek sie juz nie nadają. mam takie u siebie ;)
mirco czy micro. jakosc/cena jest okej
bimarco chwale sobie, bo jezdze w nich na codzien. model C. nie ma problemow z wsiadaniem i wysiadaniem, ale to model na szczupla osobe, choc i kolesie po 150 kilo wchodzili i nic sie nie dzialo.
f1z przecieraly sie, i potrafily peknac na postoju podczas wsiadania do nich (fakt autentyczny) i nie byly one zmeczone, nadwyrezone, czy po dzwonie po prostu strzelila konstrukcja i tyle. nie pisze, ze kazde
z seryjnych to w kolejnosci:
- recaro z ATR
- badz z ep3
- z preludy 4 gen.
wisnia8686
15-06-10, 08:18
recaro za ATRa czy stołki z EP3 nie 3maja ud.
Czarny Chochlik
15-06-10, 15:26
z seryjnych to w kolejnosci:
- recaro z ATR
- badz z ep3
- z preludy 4 gen.
a Type-R z Fn2, jaka o nich opinia, poza tym, że siedzi się wysoko...?
Ciezkie sa i drogie a poza tym super
recaro za ATRa czy stołki z EP3 nie 3maja ud.
Seryjne z ATRa dobrze trzymają ciało, ale nawet po wysunięciu regulowanego siedziska, osoba o wzroście powyżej 185 cm nie ma siedziska pod samo zgięcie kolan. Ja np. przy max wysunięciu siedziska mam z 15 cm luzu, a mam 189 cm.
A jak z jakością i trzymaniem na boki tych foteli od racingfactory/mtuning: http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-recaro-style-polskora-tuning-typer-i2155474471.html ??
Może ktoś ma w VI gen 2/3/4D i powie czy ciężko podpasowac szyny?
no samo to ze skajka - to dlugiej sluzby to nie zapowiada pozatym to samo pewnie co F1Z - szkielet grubosci puszki po cocacoli.. i potem latajace oparcie jak sie troche w tym pojezdzi.
Na recaro z itr, dc2, itd bym uważał. W 90% to fotele powypadkowe. Wolałbym kupić w tej cenie nowe sparco niż *******ziane i być może popękane w środku fotele. Ładnie to wygląda ale tutaj już chodzi o bezpeiczeństwo. Chińczyki typu mtuning bym odpuścił.
Tak z czystej ciekawosci zapytam o takie fotele co o nich sadzicie ? ma ktos takie jak sie w nich jezdzi ? bardzo mi sie podobaja wizualnie i jak skoncze projekt turbo to bede zbieral kase na kubly takze powoli juz szukam :P
http://allegro.pl/fotele-sportowe-kubelkowe-mirco-s3-sparco-recaro-i2118124257.html
To są kubły Micro. Polska firma, kumpel ma i nie narzeka ;)
Na recaro z itr, dc2, itd bym uważał. W 90% to fotele powypadkowe. Wolałbym kupić w tej cenie nowe sparco niż *******ziane i być może popękane w środku fotele. Ładnie to wygląda ale tutaj już chodzi o bezpeiczeństwo. Chińczyki typu mtuning bym odpuścił.
to ze zostaly wyjete z walonego auta nie znaczy ze musza byc na smietnik. zauwaz ze na zachodzie jak fura dostanie strzala to idzie na zlom i wtedy sobie taki fotel wyciagaja ktory jest calkiem ok. pozatym sa to orginalne fotele wiec one nie maja sie prawa zlamac tak jak to te fejki potrafia (mocniej sie oprze i pekaja).
Zawa to musisz sie indywidualnie przysiasc a ogolnie to ludzie w KJS w nich lataja :)
mocniej sie oprze i pekaja)
na własnym przykładzie to mówisz? byłem ostatnio w tym sklepie mtuning i tak z ciekawości oglądałem te fotele bo były wystawione i powiem tak... te http://mtuning.pl/pl/sklep-tuning-internetowy-tuning-sklep/fotele-i-pasy/fotele/turismo/fotel-sportowy-turismo-black.html wydawały się dość solidnie wykonane, zdecydowanie solidniejsze od pozostałych, materiał spoko i gąbki dość dość. Co prawda nie siadałem ale nie wydawało mi się żeby mogłyby się złamać ot tak... :) ale cena tych troche wyższa od pozostałych także pewnie i wykonanie lepsze :)
swego czasu kolega na forum sie pochwalil wlasnie peknietymi i opisal jak to sie stalo. co do takich fejk foteli to jedyne co bym kupil to pelna skorupa.