Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tulejki na wahaczu...

kolu
24-03-05, 20:12
Witam.

Mam do was pytanie.
W jaki sposob poznac czy tuleje na wahaczu tylnym sa do wymiany???
Jaki przy tym wystepuje dziwiek?
Ostatnio jak jezdze po niewielkich nierownosciach to dochodza z tylu samochodu dziwne odglosy, takie metaliczne, tak jakby metal obijal o metal.... :shock:
Nie wiem co to moze byc i mysle czy na stacji kontroli pojazdow na trzepaku powinno mi wykryc czy to tuleje?

Za odpowiedz z gory dzieki i pozdrawiam

Smacznego jaja chlopaki :twisted:

Pawel

juniorohw
24-03-05, 21:54
Na ucho to chyba nie da rady, jedz do stacji od razu to ci powiedzą.

mufaz
24-03-05, 21:57
Mialem dokladnie to samo............ przyczyna...
http://forum.civicklub.pl/viewtopic.php?t=2188

badyl
24-03-05, 22:14
a ja je kiedys wymieniłem bez sciagania wahacza w 4g,z obu stron hehe,sam hehe 8)

Rikoo
25-03-05, 01:21
Ja widze ze co chwile mas zjakis problem ze swoim cifem
Daj znac t sie umowimy moze razem cos poradzimy :D

kolu
25-03-05, 19:28
Bylem dzisiaj na stacji diagnostycznej i nic nie wykazalo :shock:
Wszystko jak w najlepszym porzadku, ta ja juz nie wiem co to moga byc za odglosy...

Toms
25-03-05, 20:29
potrzebne jest cos ala łom, i wsadzasz miedzywachacz a druga rzecz zamocowana do tej gumy i ruszasz, Jak bedzie wywalona to duma nie bedzie sie ruszac bedzie stala, a jak bedzie wszystko oki to bedzie sie guma przesuwala z tuleja co oznacza ze sa polaczone, gdy sa nie polaczone to wtedy do wyminy. Ciezko to opisac... :?

badyl
27-03-05, 23:34
stukac moze duzo rzeczy,wydech o podłoge,amortyzator...wejsc do bagaznika przejachac sie i nasłuchiwac :D

Furious
28-03-05, 09:41
Nie wiem czy to to samo, ale ja tez mam metaliczne treszczenie z tyłu, bylem z ASO, mechanik sprawdzil zawieszenie (bylo OK) a pozniej jezdzil ze mna w bagazniku, stwierdzil ze to jakis spaw musial puscic pod plastikami. Teraz ja wyciagnalem siedzenia, plastiki i lipa. Trzeszczenie dochodzi raczej tak troche spod siedzenie w okolicach nadkola, no i ciagle nie wiem co to trzeszczy bo tam od wewnetrznej storny jest szysta blacha (jest jakas gumowa zaslepka ale nie wiem co pod nia jest), wiec musi to byc cos na zawnatrz.

Jasiu
28-03-05, 09:51
U mnie tak stukalo i bylo to prawe mocowanie belki zderzaka (to co pod plastikiem). Trzeba wsunac reke od dolu kolo tlumika koncowego, bez kanalu raczej nie da sie sprawdzic.
Musialo sie oderwac czy obluzowac przy lekkim puknieciu, jak baba sie zagapila i we mnie walnela. - na zewnatrz nie bylo sladu.
Naprawione migomatem za 10 zl.

Moze u was tez tam cos puka?
Jasiu