Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : skrzynia b18c6 dziwny metaliczny dzwiek

junior20066
11-06-10, 10:57
panowie od jakiegos czasu mam problem otóż jadac autkiem do 3-4 tys jest wszytsko okej przekrocze juz te 4 tys i zaczyna sie wydobywac taki metaliczny dzwiek ,jak by osłona jakas nie było dokrecona czy cos.po wjechaniu na kanał stwierdzilismy ze to cos w skrzyni.Biegi wchodza mi ładnie tylko ten metaliczny dzwiek mnie nie pokoi.CO to mogło pojsc?? łozysko ?? jak to teraz sprawdzic ??

!markos
11-06-10, 14:21
sadze, ze skrzynia biegow to nie jest dobre miejsce poszukiwan metalicznego brzeczenia. tam nie ma co brzeczec.
moze szumiec, wyc, stukac, ale nie brzeczec jak niedokrecona blaszka.

junior20066
11-06-10, 14:47
hmmm ale na co zwrocic uwage?? im wieksze obroty tym wiekszy dzwiek metaliczny sie wydobywa. taki hmmm jak sie ma nie dokrecona srubke lub blache jakas taki to jest dzwiek.i co wazniejsze np na postoja krecac te 4 tys nie słychac tego tylko od czasu do czasu a pod obciazeniem juz od 4 tys słychac te brzeczenie. co byscie polecali sprawdzic jeszcze???

!markos
11-06-10, 15:12
po opisie to ten dzwiek zupelnie mi do skrzyni nie pasuje
moze ktoras oslona wydechu pod buda, albo oslona kolektora wydechowego - o ile takowa posiadasz

jestes pewien, ze to nie wydech brzeczacy o dzwignie zmiany biegow?

szastal
11-06-10, 16:53
Mi ostatnio też coś zaczęło brzęczeć i stukać, okazało się że po założeniu bandaża końcowy wydech zaczynał dostawać po butowaniu wyższej temp i gumy mocujące się bardziej rozciągały i raz stukało a raz nie .

junior20066
11-06-10, 18:20
lukne jeszcze czy skrzynia nie zachacza o wodziki moze okurat to to .osłon nie posiadam takze one odpadaja po weekendzie sprawdze to dokłądniej bo olej w skrzyni mam biegi wchodza ładnie wiec dziwne aby skrzynia padła tak sama z siebie ...