PDA

Zobacz pełną wersję : Alarm Prestige aps 400mx problem

wojti
10-06-10, 00:17
Witam. Mam ze swoją hanią a raczej z jej alarmem dziwny kłopot i może się ktoś z tym spotkał. Mianowicie alarm załącza się sam i zachowuje się tak jak by któreś drzwi zostały otwarte (mimo że są cały czas zamknięte), potrafi wyć pół godziny i samemu się wyłączyć. Później chce otworzyć z pilota drzwi a tu mi piszczy 3 razy czyli tak jak bym chciał zamknąć samochód a któreś drzwi były nie domknięte. Muszę włożyć kluczyk do stacyjki przekręcić i jest wszystko w porządku. Ostatnio zaczyna być tak coraz częściej ale nie ma reguły jakiejś na to kiedy to się dzieje. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? czujniki w drzwiach i w masce? czy raczej centralka padnięta?

bracho1978
10-06-10, 16:53
Musisz sprawdzić krańcówki w drzwiach czy kabel się gdzieś nie przetarł i nie dotyka masy pojazdu to najczęściej występuje

ppm702
10-06-10, 17:40
zacznij od sprawdzenia stanu akumulatora. Ten prestige ma kontrolę jego rozładowywania i w przypadku wykrycia szybko spadającego napięcia się wzbudza.

czacha19
14-06-10, 13:40
W poprzedniej hondzie miałęm taki sam objaw, gdy zostały niedomknięte drzwi lub klapa bagażnika. Według mnie najprawdopodobniej jest to krańcówka drzwi ( sparciały kabel, który dotyka masy).

wojti
20-06-10, 19:05
poprzeczyszczałem wszelkie styki w drzwiach, jeszcze dłuższą wolną chwilą sprawdze kabelki czy wszystko z nimi jest w porządku chociaż narazie jest wszystko w porządku i nie załączał się niekontrolowanie.

Kosciech
20-06-10, 23:36
czujnik pod maską według mnie. Trzeba wymienić bo jest na bank zaśniedziały i jak złapie troche wilgoci choćby z powietrza to sie wyzwala alarm.

Wojtti
21-06-10, 19:38
u mnie pomogła wymiana krańcówki pod maską, wszystkie inne przeczyściłem

minidet
22-06-10, 16:15
Witam

Podpinam się tutaj, żeby nie śmiecić....... Deaktywuję alarm pilotem, niby wsio okej otwiera drzwi i zaczyna wyć syrena ale bardzo cicho . Za pierwszym razem powodem była (chyba) bateria w pilocie miała ~ 11,4 V , więc wymieniłem pojezdzilem 2 dni i znowu zaczęło wyć cicho ( bateria okej). Zaśniedziałe styki czy cos innego ??

Chipsy2
22-06-10, 16:23
Bateria w pilocie nie jest na pewno przyczyną tego że syrena wyje ciszej czy głośniej. Obstawiam syrenka kończy swoją żywotność. Ewentualnie brakuje jej prądu/masy .

minidet
22-06-10, 17:08
okej, a co może być powodem samouzbrajania się alarmu ? Zdarza się tak czasami jak stoję obok auta z pilotem( nie naciskam przycisków )