Zobacz pełną wersję : Wskaznik poziomu paliwa sie zacioł!
witam mam honde 97 rok i tak jak w temacie wskazowka sie zacieła w połowie i cały czas mam pol baku paliwa :D wie ktos jak jest tego przyczyna i jak ja ewentualnie usunac?
musisz więcej jeździć
Nie gdziebałeś ostatnio w zegarach?
no właśnie nie grzebałem , sprawdze pływak jak bedzie dobry to nie wiem co dalej czujnika nie sprawdze czy dobry..moze byc jeszcze jakas inna przyczyna?
Ostatni ratunek przed demontażem pływaka to zatankować do pełna i uderzyć parę razy gumowym młotkiem w spód baku. Kiedyś w maluchu przez pół roku miałem zacięty wskaźnik i bardzo mądry mechanik samouk poradził mi tą metodę i pomogło. Nie mogłem się nadziwić że zadziałało !!!
a może autko Ci tak mało pali :P
Ostatni ratunek przed demontażem pływaka to zatankować do pełna i uderzyć parę razy gumowym młotkiem w spód baku. Kiedyś w maluchu przez pół roku miałem zacięty wskaźnik i bardzo mądry mechanik samouk poradził mi tą metodę i pomogło. Nie mogłem się nadziwić że zadziałało !!!
tez tak miałem w maluchu ale nie wiedziałem że trzeba przywalić młotem. I tak jeździłem w strachu że zaraz mi paliwa zabraknie więc tankowałem co chwile;;p
U mnie wskaźnik leży na dole. Zegary wymieniłem i nic. Pływak inny podpinałem i nic. wtf?
Zrób mu reset Kompa :>
U mnie jest taki myk,że jak mam mniej niż pół baku paliwa,to wędruje do połowy jak zgaszę silnik :P
Ale miałem demontowane,zegary w zasadzie mam to gdzieś,bo potem jest w porządku.
Zrób mu reset Kompa :>
U mnie jest taki myk,że jak mam mniej niż pół baku paliwa,to wędruje do połowy jak zgaszę silnik :P
Ale miałem demontowane,zegary w zasadzie mam to gdzieś,bo potem jest w porządku.
Mam dokładnie to samo, wielokrotnie demontowałem zegary i nigdy się tak nie zrobiło aż do teraz. Wie ktoś co to może być?? Reset nie pomógł.