Zobacz pełną wersję : Lekkie koło pasowe
Zastanawiam się nad montażem lekkiego koła pasowego do D13B7. Czy da to coś? Producent pisze żę daje 6-8KM w co wątpię, al jakby tak było to by się opłacało. Czy w kole pasowym w D13B2 jest tłumik drgań?
Producent pisze żę daje 6-8KM w co wątpię, al jakby tak było to by się opłacało.
Między bajki włóż razem z magnetyzerami co dają 10KM :rolleyes:
Więcej pożytku będziesz miał z lekkiego zamachu:D
ale koni ani z zamachu ani z pasowego nie będzie :)
kuńióff może nie ale z lekkiego zamachu trochę frajdy będzie :D zawsze na obroty szybciej sie wkręca :) a co do lekkiego pasowego to niiiiciiiii ;] szkoda kasy
jak ci może dać moc koło pasowe? do d13 wrzucaj wałek od d15b2, lub jakiś od 4 gen d16
Na silniku mocy nie przybędzie, ale na kołach jak najbardziej. Im mniej strat na silniku tym więcej mocy idzie właśnie na koła.
Na silniku mocy nie przybędzie, ale na kołach jak najbardziej. Im mniej strat na silniku tym więcej mocy idzie właśnie na koła.
czyli jest sens zakładania takiego koła?
Zamachowe na pewno warto, a pasowe..hmm...może acceleration nie wzrośnie ale jak będzie jakieś aluminiowe kółeczko a do tego anodowane to na pewna lans +15pkt :D
Zamachowe na pewno warto, a pasowe..hmm...może acceleration nie wzrośnie ale jak będzie jakieś aluminiowe kółeczko a do tego anodowane to na pewna lans +15pkt :D
Dokładnie, nie da tyle co zamach, ale zawsze troche poprawi. No i z reguły te kółka mają mniejszą średnice jak ori i z tego względu mniej mocy także jest tracone na napędzanie alternatora, wspomagania oraz klimy. Jak jest w dobrej cenie to można zakładać.
cos tam napewno to da, tylko pytanie czy ta kase nie lepiej wsadzic w inne mody, a dopiero przy mega hardcorowym projekcie mozna sie pokusic o takie koło
Drogie to raczej nie będzie, a nawet gdzieś widziałem takie mega lekkie pasowe koło, nie wiem czy na alledrogo czy ckpl, ważyło chyba poniżej 1kg i kosztowało coś około 200 złociszy. Tylko w opisie coś tam nie tegeś bo niby +8KM daje te kółko :D
nic złego się nie stanie jak sobie sprawisz to coś a nie masz siana na konkret mody
Wszystko fajnie, tylko zauważcie, że w seryjnym kółku macie tłumik drgań, który z jakiegoś powodu został tam zamontowany.
tylko czy na kole w D13B2 też jest tłumik drgań? Bo gdzieś czytałem że nie ma.
tylko czy na kole w D13B2 też jest tłumik drgań? Bo gdzieś czytałem że nie ma.
Nie ma.
Arturvf500
10-06-10, 15:27
Wszystko fajnie, tylko zauważcie, że w seryjnym kółku macie tłumik drgań, który z jakiegoś powodu został tam zamontowany.
gdzie? wez do reki takie kolo i obejrzyj;)
Twoja ignorancja zabiles kota; poddaj sie dobrowolnie karze;D
No akurat D16 ma, więc to też była prawda :D
i opel tigra tez, ale mowimy o d13
pozdrawiam
Artur
gdzie? wez do reki takie kolo i obejrzyj;)
pozdrawiam
Artur
No akurat D16 ma, więc to też była prawda :D
gdzie? wez do reki takie kolo i obejrzyj
Twoja ignorancja zabiles kota; poddaj sie dobrowolnie karze;D
Dobra, nie zauważyłem, że gadamy o D13.
Poddaję się karze:
http://www.jonco48.com/blog/curiousity_20killed_20the_20cat.jpg
ps:
jeśli chcesz zachowac tego kotka to wpłać 5$ na moje konto :D
Witam, w mojej hondzie siedzi silnik d13b2, a mam dodatkowe koło pasowe. Nie mam wspomagania a o klimie nie wspomnę, więc po co jest zamontowane? Czy jest to jakach zachęta ze strony inżynierów hondy do rozbudowy np. o wspomaganie?
Pewnie w każdym motorze było montowane a wersje biedniejsze nie miały wspomy itp.