Zobacz pełną wersję : elektryka szyb lusterek ej2
czarna coupetka
08-06-10, 17:16
mam pytanie. posiadam ej2 chyba najubozsza wersje. tzn bez elektrycznych szyb lusterek klimy itd. ostatnio robiłem blacharke i przy okazji kupiłem kompletne drzwi z elektrycznymi szybami lusterkami. podłoczyłem dzrwi ale szyby nie chodza. natomiast podpiołem lusterka elektryczne i one chodza.:confused: o co chodzi bezpieczniki?? brakuje ?? ale lusterka chodzą.
mam pytanie. posiadam ej2 chyba najubozsza wersje. tzn bez elektrycznych szyb lusterek klimy itd. ostatnio robiłem blacharke i przy okazji kupiłem kompletne drzwi z elektrycznymi szybami lusterkami. podłoczyłem dzrwi ale szyby nie chodza. natomiast podpiołem lusterka elektryczne i one chodza.:confused: o co chodzi bezpieczniki?? brakuje ?? ale lusterka chodzą.
A masz w skrzynce przekaźnik od szyb? Po lewo u góry pownien być, to taki czarny podłużny prostokąt.
czarna coupetka
08-06-10, 22:04
w skrzynce bezpieczników a konkretnie nad nią??. musze zobaczyc jutro dam znac. a jesli to co w zwiazku z tym?? no i czy jescze jest jakis powód dla którego nie działają szyby??
W skrzynce pod kierownica, masz gniazdo na przekaznik, oraz bezpieczniki 20A na kazde drzwi jak dobrze pamietam.
czy mowiac podlaczylem oznacza, że miales wiazki szyb do slupka?
EJ2 na europe mialy szyyb elektryczne w std.
EJ2 na US/CA nie mialy szyb, a mialy lusterka np. dlatego te mogą dzialac. Ale tam nie bylo wiazki do słupka od szyb, tylko mała kostka z wiązką głosnika i lusterka, także nie wiem jak spiąłeś te drzwi.
A w tekstach jest opis do szyb ;p
W samej skrzynce u góry po lewo powinien być ten przekaźnik. Wstaw zdjęcie swojej skrzynki to się sprawdzi czy jest. Jak są przekaźniki i przekaźnik to tylko może brakować przewodów, ale najpierw sprawdź tą skrzynke.
czarna coupetka
08-06-10, 22:21
moja wersja to USA nie miałem elektrycznych lusterek ani szyb a miejscu na przycisk do elektrycznych lusterek była zaslepka.po jej wyjeciu zobaczyłem wiązke wiec podpiołem przycisk i lusterka działają. tak podłączyłem wiązki szyb do słupka. jutro zobacze co i jak z tym przekaznikiem to moze uda sie to ogarnąc i nie trzeba bedzie do elektryka wozic
byłem w aucie i w skrzynce od bezpieczników jest taki czarny prostokątny (moze przekaznik) no i wszystkie miejsca w skrzynce bezpieczników wszystkie miejsca na bezpieczniki są zajete. za chwilke pójde do auta i postaram sie zrobic zdjecia jak to wygląda.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab97af98146
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24be0c143584b558.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bc2a6553bc8ab86.html
tu są foteksy mojej skrzynki i wiązki z drzwi.
Chodzi o to co masz doprowadzone do słupka a nie co masz w wymienionych drzwiach.
Zajrzałeś do działu teksty do manuala z elektryką szyb w Vgen? Kiedyś usiadłem i napisałem bo ciągle ktoś pytał i dalej to samo. Pytasz o przekaźnik a jest screen z manuala ze skrzynką i wyraźnie pokazane który przekaźnik. Jest schemat, kolory kabli, nic tylko sprawdzic czy takie kable dochodzą do drzwi.
Wiem, że Canada nie miala doprowadzone.