Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne stuki w skrzyni

boryspas
08-06-10, 00:03
Witam

Mam takie pytanie. Otóż z okolicy skrzyni biegów słychać dziwne stuki przypominające prace diesla. Ale nie zawsze. Słychać je w momencie gdy włączę klimatyzację a sprzęgło jest puszczone. Wciśnięcie sprzęgła powoduje ustanie stuków. Również wyłączenie klimy. Co to może być ?

Bym zapomniał - MB27 r. 2000 :)

Pozdrawiam
Borys

sedanik
15-06-10, 20:27
wymien skrzynie heh :P

MikeFoto
15-06-10, 20:52
Prawdopodobnie hałasuje Ci łożysko oporowe sprzęgła. Koszt ok 80-180zł + wymiana. Od razu radzę wymienić sprzęgło.

Djadi
19-06-10, 17:42
Prawdopodobnie hałasuje Ci łożysko oporowe sprzęgła. Koszt ok 80-180zł + wymiana. Od razu radzę wymienić sprzęgło.

Mike a to nie jest tak ze lozysko dziala jak wcisniesz sprzeglo wtedy dociska a jak puscisz to wraca ja mialem walniete lozyska w skrzyni jak wcislem cisza gdyby żeżylo to znaczy ze oporowe a byla cisza ale jak puściłem sprzegło to zezylo jak holera :/

MikeFoto
19-06-10, 20:05
Mike a to nie jest tak ze lozysko dziala jak wcisniesz sprzeglo wtedy dociska a jak puscisz to wraca ja mialem walniete lozyska w skrzyni jak wcislem cisza gdyby żeżylo to znaczy ze oporowe a byla cisza ale jak puściłem sprzegło to zezylo jak holera :/

No właśnie, kiedyś miałem... Tico :), i na biegu jałowym rzęźiło jak cholera, wystarczyło wcisnąć sprzęgło, nawet nie do końca, lekko, i ustawało. Kiedyś mechanik powiedział mi, że to łożysko oporowe. Profilaktycznie wymieniłem podczas wymiany sprzęgła. Ustało.

Co może być innego w Hondzie, łożyska w skrzyni? Wydaje mi się, że raczej nie...choć mogę się mylić....