Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : glosniki magnata!! jakie radio do tego?

szarmx
08-10-06, 09:38
czesc i czolem tzw. kluski z rosolem.

w swoim pojezdzie posiadam radio marki SONY, tzw. kaseciaka ktorego dostalem od taty w prezencie =D wiecie, glupio mi bylo odmowic ale jak dawal, to juz lepszy kaseciak niz cisza wiec podziekowalem i wzialem.
nosze sie jednak z zamiarem zamiany jednostki sterujacej na radyjko z mp3, aby wywalic te kasety ze schowka i wreszcie zaczac 3mac w nim cos innego niz tylko kasety :D

pytanie moje do was to jakie radyjko wybrac do moich glosnikow? chodzi mi nie tyle o moc aby napierdalalo ale aby gralo jak najczysciej, jak najladniej. wiem ze prawie caly pic lezy w dobrych glosnikach, ale radio tez ma swoj udzial w tym wszystkim.

glosniki w mojej Hance to Magnat Car FIt 102 z przodu, glosniki tyl: Magnat LS 693. w niedlugim czasie chcialbym takze kupic wzmacniacz do tych glosnikow z tylu ew. do tuby.
teraz tylko jakie radio, jakiej marki, jakiej mocy, jaki model (??) wybrac.
oczywiscie pomincie radia kosztujace wiecej niz 700 zl. do tej kwoty mozecie wymyslac i sugerowac. oczywiscie im tansze tym lepsze

jesli ktos sie zna i wie cos na temat sprzetu- bardzo prosze o wypowiedz. jesli sie ktos nie zna to niech napisze co wie albo co slyszal od kolegow.

za wszelka pomoc bede wdzieczny.
pozdro 600 i pamietajcie: wariat drogowy spi w kazdym z nas. nie pozwolcie by kierowal wami :D

niech moc bedzie z wami

webi
08-10-06, 10:47
radyjko jak dla ciebie to 630zl jest ladne dobze gra moc tez ma i bedzie dobre do tych glosnikow i zawsze nowe
http://www.allegro.pl/item130361874_sony_cdx_gt500_pilot_nowe_na_gwaranc i_pilne.html

E57
08-10-06, 11:59
Szarmx, jakbys poczytał trochu dział CA, co jeszcze mozesz zrobic to bys wiedział, że:
- głośniki z tyłu nie są najlepszym rozwiązaniem (ale jezeli juz masz to niech sobie będą)
- tuba tez nie jest trafionym pomysłem, szczegolnie jak masz jeszcze wybór to lepiej dać skrzynie
- jezeli planujesz dac wzmacniacz do Twojego zestawu to tak jak napisales, moc radia nie ma tu wiekszego znaczenia
- radio do 700 zł max... moze byc uzywane ? czy dopuszczasz tylko nówki sztuki :) ?
Webi -> z całym szacunkiem, ale mysle ze Sony to nie jest najlepszy wybór, szczegolnie jesli jestesmy juz w takim pułapie cenowym... Sony jest dobre... tylko dobre ;) są lepsi, i to o wiele...

Ja ostatnio zajawiłem sie na JVC KD-SH909/9101... takie moje subiektywne odczucie ;)
Ale ogolnie polecane w tej kasie są Alpine, Clarion, Pioneer, JVC.

szarmx
08-10-06, 12:11
zasadniczo nie mam nic, kompletnie nic przeciwko uzywkom, i doslownie i w przenosni :D dlatego tez uzywane sa na 1 planie, bo wiem ze za taka kase moge dostac cos naprawde godnego za duuuzo mneijsze pieniadze. ale jak napisalem, kazda propozycja bedzie mile widziana i doceniona przeze mnie

[ Dodano: 08-10-2006, 17:47 ]
z przykroscia znizam kwote radia z max 700 do max 400 pln. za zamieszanie przepraszam ale niestety nieplanowane wydatki :sad:
poza tym nie dodalem chyba ze radyjko MUSI odtwarzac mp3

krystian194
08-10-06, 20:37
mam alpine jezeli cie zainteresuje--moge wyslac ci fotki naprawde ladna i zadbana

szarmx
09-10-06, 18:16
E57, dowiedzialem sie od ciebie mase ciekawych rzeczy. postanowilem poszukac w archiwum, ale wpisujac rozne kombinacje slow naprawde nie znalazlem odpowiedzi na pytanie :

DLACZEGO GOSNIKI W TYLNEJ OPOLCE NIE SA DOBRYM POMYSLEM?

tak sie sklada ze glosniki do tylu mam, ale jeszcze nie robilem otworow w polce bo kupilem za krutki kabel i 3mam je w bagazniku w kartonie =) hehe. takze jeszcze nic straconego.
co do tuby to jeszcze nie jest to przesadzone, jesli piszesz ze lepsza jest skrzynia basowa to szczerze to przemysle i kto wie...pewnie skusze sie na nia, bo tuba zajmie mi polowe bagaznika, tak jak teraz kartony z glosnikami :D haha.

takze bardzo prosze o porady odnosnie umieszczenia glosnikow. jak twoim zdaniem najlepiej rozplanowac i jakie w ogole glosniki i gdsie wstawic, skoro odradzasz tylna polke?

z gory wielkie dzieki za odpowiedz i prosze o wyrozumialosc bo nie jestem zbyt obcykany w kwestii car audio.

pozdro 600

eVok
09-10-06, 20:29
DLACZEGO GOSNIKI W TYLNEJ OPOLCE NIE SA DOBRYM POMYSLEM?

bo muzyki słucha się z przodu,będąc na koncercie nie stajesz tyłem do sceny.głośniki z tyłu są potrzebne jak robisz sobie kino w samochodzie.
najlepiej jest kupić zestaw odseparowany 16,5cm,woofery dać na pierścieniach MDF w drzwi tam gdzie ich miejsce,tweetery w słupki i suba do bagażnika.
a jakie głośniki i cała reszta to już zależy ile kasy będziesz miał na to :wink:

zapomniałbym,należy wygłuszyć drzwi w pierwszej kolejności