Zobacz pełną wersję : Jakie kapcie na zimę?
Panowie chciałbym w sezonie letnim(niska cena) kupić opony zimowe nie koniecznie nowe wraz z felgami stalowymi do mojego Civa EJ9. Proszę o wszelkie propozycje odnośnie rozmiaru, producenta itp....
PS. A może lepiej wielosezonówki kupić? ;)
jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego. dlatego nie, dla wielo-sezonówek.
felgi kup sobie 14' 4x100 et45(lub cos koło tego) do tego opony 185/65 albo troche węższe i bedzie ok
Ja wiem jedno, do dupy z zimowkami o bierzniku zblizonym do letnich. Niby ma trzymac na lodzie.... A na lodzie to nawet opony ze zlota nie beda trzymac. Dlatego ja stawiam na opony cos ala Klocek. *****ista opona na ''ciape'' czy dosyc kopny snieg...
Ps. na zime kupilem sobie tak z ciekawosci lancuchy w tesco za 19,99. Uratowaly mi dupe duzo razy. Da sie na nich jechac nawet i 90 km.h chodz maja max 40. Nie polecam jezdzic tak szybko, zerwanie moze rozwalic blodnik, nadkole i cholera wie co jeszcze..... Ja to testowalem na wlasna odpowiedzialnosc... Ale nic tak nie trzyma w zimie jak lancuch ;) z ktorym niestety nie mozna jechac po asfalcie a poza tym jak sie jedzie to tak wali kierwonica ze po jakims czasie caly zawias do wymiany lacznie z naszymi zebami......
Ogolnie opony jakis klocek albo auto 4x4.
co znaczy opony klocek?
na lodzie nic cie nie bedzie trzymac poza lancuchami lub kolcami...
michelinki alpin 3 bodajrze mialem i swietnie sie spisywaly kup sobie tak jak napisal zakit na 14 calowej feldze bedzie wiekszy balon ale troche zniweluje nierownosci na drodze opony nie szersze niz 185 mialem takie tamtej zimy troche za szerokie dlatego tej zimy beda 175. Pamietaj ze opona zimowa musi miec min 4mm bierznika ponizej tej granicy nie radzi sobie duzo lepiej od zwyklej letniej, dlatego lepiej jest troszke odlozyc i kupic nowe.