Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dolot

grksn
07-06-10, 19:57
Witam
Zastanawiam sie nad kupnem dolotu do mojej hanki
Mam 2 doloty na oku
http://www.allegro.pl/item1058147610_dolot_uklad_dolotowy_cold_air_honda _civic_96_98dx.html

lub cos podobnego do tego
http://www.allegro.pl/item1058113182_dolot_profesjonalny_honda_civic_96_ 98_filtr.html

oczywiscie filtr po jakims czasie zmienil bym na lepsiejszy
co sadzicie o tych dolotach najbardziej wpadl mi w oko dolot nr 1

markotny
07-06-10, 20:19
Dolot jak dolot...:D:D
Więc tak:

Pierwszy to CAI bo jak widzisz stożek znajduje sie w zderzaku a drugi to tradycyjny układ czyli coś jak to co u mnie widziałeś:)...Sprawa jest prost - Jak dasz CAIa to wypadałoby zainwestować jeszcze w tzw. Hydroshield czyli swego rodzaju "płaszczyk" zakładany na filtr aby ten nie zassał ci wody jak wjedziesz w kałuże przy deszczowej pogodzie(świstak cuś takiego ma u siebie)...inaczej bedziesz musiał cholernie uważać jak bedzie mokro....no a tradycyjny to już wiesz doskonale filtr zostaje ci w komorze silnika i musisz go odgrodzić żeby nie łapał ciepłego powietrza i doprowadzić zimne powietrze ze zderzaka....Co do jakości tych dolotów co tu wrzuciłeś linki to sie nie wypowiem bo nie miałem z nimi styczności...ale moim zdaniem ten CAI z pierwszego linku to jeżeli chodzi o cene to czyste naciągactwo:D:D....Jak sie dobrze rozejrzysz to taki sam dolot dobierzesz i złożysz sobie sam za 2/3 tej kwoty;)

grksn
07-06-10, 20:53
wiem ale zeby to jakso jescze wygladalo pod maska ;)

markotny
07-06-10, 21:04
ale zeby to jakso jescze wygladalo pod maska

Generalnie jak dla mnie to każdy dolot złożony z polerowanej nierdzewki będzie ci sie ładnie prezentował pod maską. Kwestia gustu itd. Najważniejsze żeby robił robote:D:D

woz1938
07-06-10, 21:08
nierdzewka to h*jnia...nie badz leszcz zakladaj parowke! doprowadz zimne powietrze ze zderzaka i ciesz sie zrywnoscia i *****istym dzwiekiem silnika:) i moim zdaniem w h*j lepiej wyglada parowka niz rura;)

markotny
07-06-10, 21:19
nie badz leszcz zakladaj parowke!

A jak sobie wyobrażasz montaż parówy na pionową przepustnicę???...Coo???...Hmmm???....Jasne można bo widziałem takiego moda ale wygląda to mało ciekawie i profesjonalnie:o

woz1938
07-06-10, 21:38
uups nie dopatrzylem;)
ale i tak parowa wyglada lepiej niz te wasze cai;p;)

pozdro i bez napinki heh

markotny
07-06-10, 21:49
Nie no spoko nie napinam się;);)

ale i tak parowa wyglada lepiej niz te wasze cai

Zgadzam sie. Przedewszystkim dźwięk spod maski jest niezastapiony:D:D

SajmonLP
07-06-10, 21:51
widziałem kogoś tu na forum, ma parówe na kolanku do pionowej przepustnicy

Frydzio
07-06-10, 22:03
lozek

arci1981
26-06-10, 12:03
widziałem kogoś tu na forum, ma parówe na kolanku do pionowej przepustnicy

nie ma żadnego problemu z montażem parówy na pionową przepustnicę, sam mam tak zrobione :)

Rodman
26-06-10, 13:55
A jak sobie wyobrażasz montaż parówy na pionową przepustnicę???...Coo???...Hmmm???....Jasne można bo widziałem takiego moda ale wygląda to mało ciekawie i profesjonalnie:o

No to przy okazji ogarnąć swap kolektora dolotowego z d16z6 - lepszy kolektor (niezły wstęp do zmiany obd) parówa pasuje P&P, a i silnik zyskuje na wyglądzie :) full profi :D