PDA

Zobacz pełną wersję : Podlaczenie sond:(

D16Y7
07-06-10, 14:30
Dwa dni temu wymienialem sprzeglo i musialem miedzyinnymi odlaczyc sondy tylko pojawil sie problem jak juz sprzeglo wymienilem bo nie wiem ktora kostka jest do dolnej sondy a ktora do gornej:(Jak mozecie to pomozcie i poradzcie jak powinny byc one podlaczone:)Z gory dzieki:)

Jak by cos to pomoglo to jedna sonde mam przed katem (gorna) a druga za (dolna) :)

majin103
07-06-10, 14:57
podłącz tak jak kable sięgają. jak pojeździsz i nie będzie błędu to podłączyłeś dobrze. jak pojawi się błąd to wtedy tylko zamienisz podłączenia i będzie dobrze. Nic sie nie zepsuje

D16Y7
07-06-10, 14:59
A w jaki sposob mi pokaze blad sie??:)

majin103
07-06-10, 15:08
check engine się zapali po jakiemś czasie

markotny
07-06-10, 17:30
Przyznam sie że jestem nieco zdziwiony tym tematem bo też mam D16Y7 i mam tylko jedną sondę.:confused:..hmmm

pojawil sie problem jak juz sprzeglo wymienilem bo nie wiem ktora kostka jest do dolnej sondy a ktora do gornej

To na przyszłość kolego jak chcesz uniknąć taki problemów oznacz sobie kostki i wtyczki w odpowiedni sposób przed ich rozłączeniem:):)

D16Y7
07-06-10, 18:36
Spoczko:)Nom wlasnie kazdy jest zdziwiony ze mam dwie bo kiedys tez jakis taki temacik byl i jak napisalem ze w d16y7 mam dwie to jedni pisali-jakim cudem masz dwie a drudzy ze norma hehe:PBo ja ta d16y7 mam w 6genie HB one byly podobno rzadkoscia i produkowane byly chyba tylko w kanadzie:)

Nom ok zrobilem co trzeba i mi sie pali check engine i teraz musze podpiac odwrotnie sady i wylaczyc akumulator na pol godz i podlaczyc spowrotem zeby mi sie komp resetnal??:)

skolopendra
08-06-10, 12:52
kumulator na pol godz i podlaczyc spowrotem zeby mi sie komp resetnal??

55min to minimum potrzebne do resetu :D

markotny
08-06-10, 13:43
wylaczyc akumulator na pol godz i podlaczyc spowrotem zeby mi sie komp resetnal??

Nie potrzeba odpinać akumulatora...wystarczy wyjąć na chwilke bezpiecznik który znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej pod maską, opisany jest jako Back Up/Radio i ma wartość 7,5 A:):)

55min to minimum potrzebne do resetu

Sorry ziąąą ale jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to jak już chcesz wypisywać głupoty to przynajmniej nie kpij z drugiego człowieka.PEACE!!!

rider143
08-06-10, 14:11
Nie potrzeba odpinać akumulatoraAle odłączenie aku powoduje utratę wszystkich wartości adaptacyjnych sterownika oprócz skasowania błędów ECU i jest wskazane po dłubaniu przy silniku i jego osprzęcie. Bezpiecznikiem back-up kasuje się same błędy.
Wyczytane w książce: "Kody usterek - wszystko o diagnozowaniu aut." rozdział dotyczący Hondy z tych lat produkcji.

markotny
08-06-10, 17:51
Ale odłączenie aku powoduje utratę wszystkich wartości adaptacyjnych sterownika oprócz skasowania błędów ECU i jest wskazane po dłubaniu przy silniku i jego osprzęcie. Bezpiecznikiem back-up kasuje się same błędy.

Nie zgodzę się w 100% z tym twierdzeniem no ale nie będziemy tu koledze robić Off Topa. Wszak było o tym milion razy na forum więc kto ciekawy to sobie znajdzie:D:D

skolopendra
08-06-10, 22:11
Sorry ziąąą ale jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to jak już chcesz wypisywać głupoty to przynajmniej nie kpij z drugiego człowieka.PEACE!!!

nie jąkaj się :D

leż można razy d k...w nędzy pisać opcja szukaj ,reset i wszystko wiadomo
a tak znowu mamy

ale nie będziemy tu koledze robić Off Topa. Wszak było o tym milion razy na forum więc