Zobacz pełną wersję : Szyba elektryczna
nietoper86
06-06-10, 23:59
Mam problem z szybą elektryczną od strony pasażera. Gdy jest w miare chłodno cgodzi bez problemu, natomiast gdy zaczyna się lato i upały szyba przestaje funkcjonować. Mam zamiar wreszcie coś z tym zrobić bo dosyć denerwujące to jest. Co może być przyczyną i ile ewentualna naprawa może kosztować?
Mam problem z szybą elektryczną od strony pasażera. Gdy jest w miare chłodno cgodzi bez problemu, natomiast gdy zaczyna się lato i upały szyba przestaje funkcjonować. Mam zamiar wreszcie coś z tym zrobić bo dosyć denerwujące to jest. Co może być przyczyną i ile ewentualna naprawa może kosztować?
Całkowicie przestaje, czy silnik chodzi, ale nie ma siły uciągnąć szyby? Jak to drugie to pasowałoby przesmarować uszczelki szyby oraz mechanizm podnośnika.
uszczelki przesmaruj silikonem do szyb bo one są tragiczne.... no i reszte jak napisał Tompro
nietoper86
10-06-10, 10:23
Całkowicie przestaje chodzić. Reszta szyb chodzi w porządku tylko ta jedna nie działa
Całkowicie przestaje chodzić. Reszta szyb chodzi w porządku tylko ta jedna nie działa
A silnik wtedy słychać, że próbuje coś robić?
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Nie znalazłem opisu jak zdjąć boczek w drzwiach w VI generacji (Coupe). Twój problem to żaden problem. Żeby zamknąć szybę musiałem zdemontować lusterko. Szyba wygląda, jakby wypadła z prowadnic. Jest odstęp między szkłem a środkowym słupkiem, z przodu zachodzi uszczelkę nie od tej strony (a nie mogę naciągnąć, bo ta uszczelka przylusterkowa chyba wchodzi w głąb drzwi). Wyjąłem tą listwę pod szybą, wyciągając lusterko udało mi się ją zamknąć.
Co do demontażu boczku - jest wkręt pod klamką, jest w tej rączce gdzie sterujemy szybami i?
Wokół głośnika są jakieś trzy - też trzymają boczek? Gdzie jeszcze?
Saiti w rączce zamykania drzwi :) a reszta na zatrzaski, po za tym proponuję ściągnąć Manual wrzucony przez Skolopendrę któremu jeszcze raz Dziękuje świetna kopia
pozdro
Kurna nowy temat założyłem i zapomniałem, że tego posta tu napisałem! ;/
W każdym razie, nie dostałem się bezpośrednio do mechanizmu, ale udało mi się "jako tako" to zmontować.
nietoper86
29-06-10, 07:01
Trochę mnie nie było ale powracam.
A silnik wtedy słychać, że próbuje coś robić?
Słychać ale jedynie wtedy gdy podnoszę, przy naciskaniu obniżenia jest cisza.
Trochę mnie nie było ale powracam.
Słychać ale jedynie wtedy gdy podnoszę, przy naciskaniu obniżenia jest cisza.
Sprawdź na początek przewody w drzwiach kierowcy czy mają przejścia odpowiednio. Miałem kiedyś tak samo jak nie podpiąłem kostki od modułu domykania szyb. I wtedy też miałem przez to część przewodów od szyb rozpiętych.