Zobacz pełną wersję : Amortyzatory + sprężyny HELP !!!
sanchopansa
07-06-10, 00:07
Panowie potrzebuję pomocy a mianowicie poszukuję amortyzatorów i sprężyn do mojego civica V 94'. Cena około 700 zł razem. Da radę? Proszę polecić mi coś w miarę sensownego. Obniżenie +/- 40-60 cm
nic sensownego w tej cenie nie znajdziesz.
za 700zł możesz kupić same sprężyny -35mm odłożyć na półke i odkladać na jakies normalne/sensowne amortyzatory do tych sprężyn (1700zł+)
za 1000zł+ szukaj używanych zestawów KONI Kit 1110
zawsze zostaje opcja zestawow zawieszenia ta technic czy tym podobne wynalazki, no ale opinie jakie sa takie są, wiec tez bym wolał cos lepszego....
sanchopansa
10-06-10, 16:47
ok dzięki za pomoc ;)
podepnę się do tematu.
sprawdzałem dzis na stacji diagnostycznej amorki (seria), wyszło
70% - 70%
53% - 60%
dodatkowo lewy przód jest 1.5cm niżej niż prawy, zagladałem na spręzyny i widać że z lewej jest jakby jeden zwój mniej (chowa się już lekko w błotniku...(?!)
pytanie mam następujące, w jakiej kolejności inwestować/eliminować usterki bo 1000+ na raz nie wyłożę... w przyszłości chciałbym lekko zglebić (-40mm ?), wiadomo:), więc wymiana amorków będzie konieczna. ale czy maja to być specjalne, czy tylko nowe. szaleństw na drodze nie robię, toru na oczy nie widziałem, więc to kwestia estetyki + bezpieczeństwa, żeby sie to jakos prowadziło, a czytałem że do serii nie ma co obniżających zakładać... chyba że można, wtedy te 70% z przodu starczy?
mam nadzieję że w miarę zrozumiale napisałem.
pzdr