PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne objawy przy odpalaniu

djinfi
06-10-06, 22:58
otoz mam od niedawna dziwny objaw przy odpalaniu samochodu, otoz gdy przekrece kluczykiem za pierwszym razem (zawsze jest to tylko pierwszy raz) to samochod nie reaguje mrugna tylko na chwile kontrolki i zero reakcji jakby akumulator byl zupelnie rozladowany taki dzwiek tez jest. a gdy cofne kluczyk i przekrecu drugi raz to zero problemu odrazu odpala. czy ktos wie co to moze byc? czy to moze byc wina tego ze nie wstawiam auta do garazu, ale w sumie chyba nie bo i tak nawet jak sie nim jezdzi i silnik jest cieply to zawsze jest to pierwsze martwe przekrecenie :( czy ktos wie co to moze byc?

kiero
06-10-06, 23:09
moze byc wina rozrusznika albo slaby akumulator ja bym obstawial rozrusznik (rozkrecic sprawdzic szczotki przesmarowac) ...

prz3mo
06-10-06, 23:22
otoz mam od niedawna dziwny objaw przy odpalaniu samochodu, otoz gdy przekrece kluczykiem za pierwszym razem (zawsze jest to tylko pierwszy raz) to samochod nie reaguje mrugna tylko na chwile kontrolki i zero reakcji jakby akumulator byl zupelnie rozladowany taki dzwiek tez jest. a gdy cofne kluczyk i przekrecu drugi raz to zero problemu odrazu odpala. czy ktos wie co to moze byc? czy to moze byc wina tego ze nie wstawiam auta do garazu, ale w sumie chyba nie bo i tak nawet jak sie nim jezdzi i silnik jest cieply to zawsze jest to pierwsze martwe przekrecenie :( czy ktos wie co to moze byc?

Moze to głupio zabrzmi, ale nie jezdzisz na małej ilsosci paliwa? :) Bo taki efekt maja Civici jak w baku jest niewiele paliwa... Krecisz raz i nic, krecisz drugi raz i jest git. Sam sie kiedys na ty m złapałem, myslalem ze juz cos nie tak, a okazalo sie ze to wlasnie mało paliwa w baku...

Mattmax
06-10-06, 23:28
Nie wiem czy u was tez to jest ale u mnei bez wcisnietego sprzęgła maksymalnie do konca nie zapali!Przy pedale:)sprzęgła jest taki wyłacznik(włacznik) ktory nie raz za pierwszym razem nie łapie...(po jego wyczyszczeniu jest ok)A objawy mam podobne,kontrolki sie swiecą,stacyjke mozna przekręcic a nie zapali!ogolnie mam canade moze dlatego jest ten patent...?!pozdrawiam

bartol
07-10-06, 00:49
czy to moze byc wina tego ze nie wstawiam auta do garazu

Napewno tak :lol:
sorry ale rozbawilo mnie to :wink:
sprawdz najpierw rozrusznik :roll:

djinfi
07-10-06, 10:32
a jeszcze jedno problem pojawil sie jak zamontowalem kondensator i ostro zaczalem ciagnac prad na audio. bo zaczalem urzywac subwofera na pelnych mozliwosciach itd. tylko ze jak wywalilem suba i kondka to problem pozostal:( tyle ze myslalem ze jak sie troche pojezdzi bez muzy i dodatkowych obciazen to sie by akumulator doladowal. no chyba ze sie myle i trzeba go przez prostownik

Sławek
07-10-06, 10:35
Moze to głupio zabrzmi, ale nie jezdzisz na małej ilsosci paliwa? n Bo taki efekt maja Civici jak w baku jest niewiele paliwa..

Jak jest mało paliwa, to rozrusznik kręci prawidłowo, tylko auto odpala później ponieważ pompa musi zassać paliwo, a u kolegi wszystko gaśnie, więc to na pewno coś z elektryką- stawiam na rozrusznik- przeczyść przewody od rozrusznika , jak nie pomoże to zrób jak pisał Kiero.
Akumulator raczej odpada- jak by był za słaby to nie zakręciłby raczej za drugim razem, a nie za pierwszym.

prz3mo
07-10-06, 10:59
Moze to głupio zabrzmi, ale nie jezdzisz na małej ilsosci paliwa? n Bo taki efekt maja Civici jak w baku jest niewiele paliwa..

Jak jest mało paliwa, to rozrusznik kręci prawidłowo, tylko auto odpala później ponieważ pompa musi zassać paliwo

Racja, teraz doczytalem, ze jemu nie kreci rozrusznik za pierwszym razem.

R.A.D.O
08-10-06, 12:39
Miałem dokładnie to samo, i problem leżał w tym ze szczotki od rozrusznika sie zawieszały.... Pozdro

AITOR
08-10-06, 21:47
U mnie też czasami się to zdarza :sad: