Zobacz pełną wersję : Zarowki z niebieską poświatą (blue)
chomik_vet
06-10-06, 21:35
Zarowki BLUE ... Jaka jest roznica miedzy dostepnymi na rynku zarowkami OSRAM, PHILIPS, HELLA ? Ktore daja nawiekasza niebieska poswiate ? Czy rzeczywiscie poprawiaja widocznosc?
Do Civic 1997 H4?
Ja kupiłem przedwczoraj HBM'y. Świecą z lekką poświatą niebieskiego. Kumpel ma takie w Eclipsie prawie dwa lata i jeszcze się nie spaliły. Polecam.
Co do Philipsów to słyszałem, że szybko się przepalają.
chomik_vet
06-10-06, 21:52
JDM Gdzie moge kupic HBM'y ? Znasz miejsca w Warszawie? Cena porownywalna z Philipsem 60-80 zl komplet?
ja mam philips blue vision, nie przepaliły się, świecą na biało, a nie na niebiesko i troszke wiecej dają światła od seryjnych.
Tu masz ofertę. Sklepów z tym asortymentem w stolicy nie znam.. jestem z Radomia :wink:
http://www.sklep.tuning24.pl/index.php?cPath=21_126
A tu dokładniejszy opis tej żarówki 8)
http://www.sklep.tuning24.pl/product_info.php?cPath=21_126&products_id=611
Poprzednio miałem Philips BlueVision, wytrzymały rowno rok. Teraz mam te Philips GT150 od pol roku. Wydaje mi sie, ze BlueVision maja lepsze mijania, długie ciut lepsze w tych GT.
..::szczur::..
09-10-06, 00:15
ja obecnie mam OSRAM'a COOL BLUE, żadnej poświaty niebieskiej nie widze tylko czyste białe światło mimo że żarówki są lekko niebieskie, wcześniej miałem PHILIPS'a Silver Vision miałem je miesiąc bo chciałem wypróbować OSRAM'a następne do tesów będą PHILIPS'y Blue Vision i wtedy będe mógł powiedzieć które są najlepsze ;)
ja kupiłem zarowki z niebieskimi odciebniami w biedronce he napisze pozniej nazwe bo nie moge znalezsc opakowania mam je juz 6 miesiecy i zadna sie nie przepaliła i daj ajasno niebieskie swiatło lepiej widac niz na normalnych pozdro
Poprzednio miałem Philips BlueVision, wytrzymały rowno rok. Teraz mam te Philips GT150 od pol roku. Wydaje mi sie, ze BlueVision maja lepsze mijania, długie ciut lepsze w tych GT.
Też poprzednio równo rok pojeździłem na Philips BlueVision i chciałem takie same zakupic (bardzo byłem z nich zadowolony)ale nie było a zalezało mi na kupieniu w tym dniu i kupiłem Philips SillverVision...
Philips SillverVision swiecą lepiej w 5 genie-tzn. znacznie wiecej swiatła jest... Nie ma jednak niebieskiej poswiaty (na czym mi akurat nie zależy) no i nie wiadomo ile wytrzymaja....
kolejny za...y temat o żarówkach!!!
Odpowiadam!
Każde żarówki które dają czyste białe światło lub lekko niebieskawe nie będą świecić tak ładnie na niebiesko jakbyscie chcieli dopóki nie wsadzićie postojówek bardzo białych lub fioletowych lub niebieskich! niestety na tych ostatnich przypał jak policja zatrzyma ale jakoś jeździłem długooo i jakoś sie nie czepiali!
Druga strona medalu to taka że na takich ostro białych-niebieskich jest baaardzo słaba widoczność w nocy na mokrej nawierzchni! teraz wsadziłem zwykłe i jeest o niebo lepiej, więc albo zostawcie na zwykłych albo wsadzcie prawidzwy xenon! reszty nie polecam! :lol:
kolejny za...y temat o żarówkach!!!
Odpowiadam!
Każde żarówki które dają czyste białe światło lub lekko niebieskawe nie będą świecić tak ładnie na niebiesko jakbyscie chcieli dopóki nie wsadzićie postojówek bardzo białych lub fioletowych lub niebieskich! niestety na tych ostatnich przypał jak policja zatrzyma ale jakoś jeździłem długooo i jakoś sie nie czepiali!
Druga strona medalu to taka że na takich ostro białych-niebieskich jest baaardzo słaba widoczność w nocy na mokrej nawierzchni! teraz wsadziłem zwykłe i jeest o niebo lepiej, więc albo zostawcie na zwykłych albo wsadzcie prawidzwy xenon! reszty nie polecam! :lol:
ziom
Philips Blue Vision ma niebieski klosz ale poswiata niebieska jest znikoma-praktycznie jej nie ma
Philips Silver Vision ma czysto białe swiatło
Oba typy zarówek sa bardzoo dobre moim zdaniem do 5 gena- sporo lepsze niz markowe inne produkty wiec warte polecenia...
Philips Blue Vision jest do tego sprzedawany w kompletach z postojówkami (które tez maja lekko niebieskie klosze) i po załozeniu takiego zestawu jest "pseudoefekt" niebieskiej poswiaty...
Mnie na niebieskiej poswiacie kompletnie nie zależy-chciałbym by swiatło było białe i(a nie zółte jak w przypadku róznych innych zarówek) i skutecznie mi oswietlało droge...
Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia jak u mnie świeciły bo teraz zmieniłem lampy ale mam filmik z W to tam świetnie je widać to jakieś screen shota walne i pokaże, ale powiem tak, nie jeden gej sie pytał czy mam prawidzwe xenony czy siakieś żarówki, wyglądało to fajnie ale tak jak mówiłem, do jazdy w nocy kiedy mokro sie nie nadają!!! jakby ich wcale nie było!!! :/