Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wtryski b7 a z6- Pytanko??

biohazard88
06-06-10, 01:28
mam takie pytanko...czy listwa wtryskowa z wtryskami od d16z6 podejdzie plyg&play do ssącego d15b7 ??? jaka jest różnica w CC między wtryskiwaczami z d15b7 a d16z6 ??? mogę się mylić ale z tego co ja wiem to jedne i drugie mają 240cc przy 3 barach

Furious
06-06-10, 09:26
to te same wtryski, ta sama listwa

azyl82
06-06-10, 10:33
potwierdzam właśnie robiłem mini me i niczym się nie różnią ... jak coś mam listwę Z6 za 50zł:) bo jeżdżę na starej b7

4mell
07-06-10, 08:20
Nie prawda ze listwy zawsze sa takie same bywają listwy z "Grzybkiem" Fuel Pulsation Damper lub z "nakrętką" nie pamiętam teraz jak ona sie nazywa, ale wygląda jak zwykła nakrętka zamknięta. W zależności, jaka jest listwa ma inny gwint na "Grzyba" lub "nakrętkę" i inny przewód paliwowy od filtra do listwy, żeby to wszystko pasowało, działało jak trzeba i nie ciekło

Tompro
07-06-10, 08:35
Nie prawda ze listwy zawsze sa takie same bywają listwy z "Grzybkiem" Fuel Pulsation Damper lub z "nakrętką" nie pamiętam teraz jak ona sie nazywa, ale wygląda jak zwykła nakrętka zamknięta. W zależności, jaka jest listwa ma inny gwint na "Grzyba" lub "nakrętkę" i inny przewód paliwowy od filtra do listwy, żeby to wszystko pasowało, działało jak trzeba i nie ciekło

A co za różnica? Końcówka przewodu paliwowego pasuje normalny do obu typów. Mam obecnie przewód z D15B2 ze zwykłym wejściem podłączony pod listwe H22A7 która ma ten grzybek i jakoś nic mi nie cieknie i nie ma żadnych problemów.

azyl82
07-06-10, 23:12
Tompro...A kiedy pokażesz to swoje H22 na forum? pytam z Ciekawości:)

Tompro
08-06-10, 06:49
Tompro...A kiedy pokażesz to swoje H22 na forum? pytam z Ciekawości:)

Nie mam tego w planach :D

azyl82
08-06-10, 17:19
Nie mam tego w planach :D

boisz się krytyki innych...? Dobre rzeczy bronią się same:)

Tompro
08-06-10, 19:17
boisz się krytyki innych...? Dobre rzeczy bronią się same:)

Nie trafiłeś, bo auto robie dla siebie aby mi dawało frajde z jazdy i nie potrzebuje się nim chwalić. Poza tym na forach może się zarejestrować każdy i nie będę dawał na talerzu listy rzeczy które mam w aucie. A co do krytyki to pare osób z forum ode mnie z Pabianic widziało auto i krytyki nie było :D

Ale się ładne OT w temacie zrobiło :D

dab1
08-06-10, 19:57
Spamerzy :D hehehehe :)

A co do listewek...działają tak samo:D i wchodzą P&P

4mell
09-06-10, 07:54
Końcówka przewodu od strony listwy różni się średnicami otworów (jeden przewód ma oby dwa otwory o tej samej średnicy a drugi ma rożną średnicę otworów) chodzi o prawidłowy przepływ paliwa w grzybku są tam też różne spec podkładki i grzyb też słabo się nakręca na listwie, na której seryjnie była nakrętka, nie dociąga do końca prawidłowo. Z takimi przypadkami ja się spotkałem, nie twierdze ze jak się zastosuje inny przewód to nie będzie to działać, ale po coś to wszystko wymyślono :) i ja się do tego stosuję

Tompro
09-06-10, 08:07
Końcówka przewodu od strony listwy różni się średnicami otworów (jeden przewód ma oby dwa otwory o tej samej średnicy a drugi ma rożną średnicę otworów) chodzi o prawidłowy przepływ paliwa w grzybku są tam też różne spec podkładki i grzyb też słabo się nakręca na listwie, na której seryjnie była nakrętka, nie dociąga do końca prawidłowo. Z takimi przypadkami ja się spotkałem, nie twierdze ze jak się zastosuje inny przewód to nie będzie to działać, ale po coś to wszystko wymyślono :) i ja się do tego stosuję

Grzybek jest po to aby nie było bezpośredniego "uderzenia" paliwa na listwe. Miałem w międzyczasie 3 przewody z D i H serii, każdy z silnik bez grzybka i wszystkie pasowały do listwy z grzybkiem, końcówki miały też takie same, więc nie wiem na co trafiłeś, ale u mnie zawsze było ok, oprócz długości przewodów, którą mam dopiero dobrą przy tym ostatnim.

4mell
09-06-10, 09:42
Grzybek jest po to aby nie było bezpośredniego "uderzenia" paliwa na listwe. .
Zgadza sie :)

Przewód byle jaki i będzie pasować na listwę z grzybkiem to ja wiem:) nie chodziło mi o to że ma inna średnicę i nie wchodzi na listwę, ale chodzi mi o cos całkiem innego może źle tłumacze, postaram się przedstawić to na fotce jak mi sie uda. Jest różnica średnicy na tej samej końcówce chodzi o zmniejszenie/zwiększenie przekroju jak patrzysz w otwór końcówki, który wchodzi na gwintowana część listwy, a inny koncówka od „nakrętki” ma jednakowa średnicę, kurcze ciężko to tak wytłumaczyć :p

A próbowałeś może na listwę, która miała seryjnie nakrętkę nakręcić grzybek?, próbowałem i wkręca sie do pewnego momentu i potem sie blokuje i nie dociągnie

Tompro
09-06-10, 09:49
Zgadza sie :)

Przewód byle jaki i będzie pasować na listwę z grzybkiem to ja wiem:) nie chodziło mi o to że ma inna średnicę i nie wchodzi na listwę, ale chodzi mi o cos całkiem innego może źle tłumacze, postaram się przedstawić to na fotce jak mi sie uda. Jest różnica średnicy na tej samej końcówce chodzi o zmniejszenie/zwiększenie przekroju jak patrzysz w otwór końcówki, który wchodzi na gwintowana część listwy, a inny koncówka od „nakrętki” ma jednakowa średnicę, kurcze ciężko to tak wytłumaczyć :p

A próbowałeś może na listwę, która miała seryjnie nakrętkę nakręcić grzybek?, próbowałem i wkręca sie do pewnego momentu i potem sie blokuje i nie dociągnie

Jak będę miał chwile to przetestuje to połączenie przewodu od wersji z grzybkiem oraz listwy zwykłej, bo akurat mam to wszystko luzem. A grzybka nie przekręcałem na zwykłą listwe, bo nie miałem takiej potrzeby.