Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Regulacja Angel Eyes

czerkas89
05-06-10, 23:45
Witam mam prośbę do posiadaczy takich lamp i nie tylko o wskazanie śrub do regulacji góra dół w lampach Angel Eyes poniżej zamieszczam obraz lamp prosiłbym o wskazanie tych śrub ponieważ muszę delikatnie podnieść światła drogowe i mijania , nie chciałbym ruszać regulacji lewo prawo z góry dziękuję za pomoc

http://img153.imageshack.us/img153/1427/10645066131.th.jpg (http://img153.imageshack.us/i/10645066131.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Nemereth
07-06-10, 15:20
Jak masz problem z oczami to idziesz do okulisty prawda? ... czy widelcem wydłubujesz?

Jedź na diagnostykę niech Tobie ustawią. Powinno być nawet za friko albo za 10 PLN... Jak Ci żal tych paru groszy to życzę żeby Cię Policja na drodze skasowała za cokolwiek i drogo nagrodziła :)

Ewentualnie druga opcja której nie życzę... żeby ktoś jadąc z naprzeciwka tak dał Tobie długimi po oczach żebyś nabrał rozumu.

tfidos
07-06-10, 15:43
odpowiem w sposób idiotyczny - albo jedna albo druga.
jeśli trafisz na tą lewo-prawo to przecież nie musisz od razu kręcić n obrotów tylko wystarczy delikatnie spróbować, żeby w razie czego wrócić do poprzedniej pozycji

CroX
07-06-10, 16:19
Oby dwie regulacje są od regulacji wysokości...wiem ponieważ u mnie ustawiali na stacji podczas przeglądu...

wojtasCiviC
07-06-10, 17:46
a ja durny regulowałem mocowaniami :rolleyes: ale wstyd :D no chyba że u mnie nie da się tak regulować, muszę to sprawdzić

Mierzej
07-06-10, 18:25
Jak masz problem z oczami to idziesz do okulisty prawda? ... czy widelcem wydłubujesz?

Jedź na diagnostykę niech Tobie ustawią. Powinno być nawet za friko albo za 10 PLN... Jak Ci żal tych paru groszy to życzę żeby Cię Policja na drodze skasowała za cokolwiek i drogo nagrodziła :)

Ewentualnie druga opcja której nie życzę... żeby ktoś jadąc z naprzeciwka tak dał Tobie długimi po oczach żebyś nabrał rozumu.

i po co tak? wyloozujcie ;)

btw. kolega chce podnieść światła, więc teraz chyba nikogo nie razi.....

czerkas89
08-06-10, 09:55
Gdyby regulacja lamp działała to od razu jechałbym na ustawienie ale kupiłem te lampy za grosze ponieważ niby nie działa regulacja i chce po prostu sprawdzić zanim je rozkleję czy ktoś nie potrafił ich wyregulować czy naprawdę nie działa regulacja

Pablo18Kce
08-06-10, 17:29
Kolego przy obu lampach (mijania i drogowe) masz dwie śruby. Patrząc wg zdjęcia które wstawiłeś śruby lewe służą do regulacji w poziomie (lewo, prawo) i śruby prawe do regulacji w pionie (góra, dół) życzę powodzenia nie jest to trudne. u siebie sam ustawiałem światła na drzwiach garażu, później pojechałem na ustawienie lamp do diagnosty i okazało się, ze było prawie idealnie.

czerkas89
09-06-10, 09:14
W światłach długich są 3 śruby do regulacji

Włóczykij
02-09-10, 19:22
Panowie! Kupiłem VIgena z angelami. Wczoraj wracając wieczorem do domu nie widziałem nic na światłach mijania, na drogowych tylko dwóch kierowców stwierdziło, że ich oślepiam. Dziś na stacji diagnostycznej dowiedziałem się, że światła mam ustawione dobrze, a jedno nawet ciut za wysoko :eek: Czyżby coś stało się z lampami? Może muszę wymienić żarówki? (póki co jakieś najtańsze z cpnu)
Jeśli ktoś miał coś podobnego to dajcie znać... HELP!

Budziniak
02-09-10, 19:46
Załóż Sobie seryjne lampy i dobre żarówki do nich to będziesz miał lepszą widoczność. Jedyny ratunek odnośnie tych soczewek to montaż pseudo hexonów ale to tylko wtedy jak jesteś pewien że regulacja działa w 100 %

embargo
02-09-10, 20:22
nikt Ci nie powiedział ,że soczewka + halogen to nic dobrego , seryjnie też jest dramat np. nissan almera nic nie widać

Włóczykij
03-09-10, 03:15
Załóż Sobie seryjne lampy i dobre żarówki do nich to będziesz miał lepszą widoczność. Jedyny ratunek odnośnie tych soczewek to montaż pseudo hexonów ale to tylko wtedy jak jesteś pewien że regulacja działa w 100 %

Regulacja działa na 100%. Tego akurat jestem pewien.
Pseudo hexony - wystarczą te żarniki, których pełno na alledrogo? Czy do tego kupuje się całe zestawy?

Embargo - nikt mi nie mówił, a poza tym już kupiłem auto z takimi lampami. Na razie nie stać mnie za bardzo na wymianę i chciałbym z tymi jakoś dojść do ładu.

Budziniak
03-09-10, 07:13
Regulacja działa na 100%. Tego akurat jestem pewien.
Pseudo hexony - wystarczą te żarniki, których pełno na alledrogo? Czy do tego kupuje się całe zestawy?

.

Tak o te zestawy chodzi. Kup jakieś polecane i co najważniejsze nie najmocniejsze. Tylko licz się z tym że to nie zgodne z prawem...i dlatego to jest takie fajne. :D

Włóczykij
03-09-10, 10:55
O cholera... o tym nie wiedziałem. No ale jeśli się ktoś czepi w przyszłości to lampy pójdą do wymiany. Na razie tak jak napisałem - wolę wydać jakieś 200zł na taki lewy zestaw niż cztery stówki na lampy (używek nie chcę).
Dzięki za pomoc! :)

P.s. Ciekawe jaki będzie za to mandat :p

karmel
03-09-10, 11:06
To nie tylko mandat ale i odebranie dowodu:o:o:o