PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem

woz1938
05-06-10, 22:14
witam
problem wyglada tak...:
odpalam Hanke jade sobie np nie wiem 30km...zatrzymuje sie np pod sklepem kupie co trzeba wracam odpalam i hanka wskakuje na chwilke doslownie na 1 sec na obroty i spada do zera i gasnie...pozniej mam *****isty problem z odpaleniem;/ kreci kreci ale nie lapie...i jak przekrecam zaplon to check sie zapala i gasnie ale nie slychac zeby pompka podala paliwo;/ odczekam jakies 10min i dopiero zapala.
Jade dalej wstepuje na myjnie gasze silnik . Myje auto jakies 10min po czym wsiadam i chce odpalic;/ znow *****;/ tyle ze tym razem check swieci ciagle...nie gasnie;/ chwile czekam i odpalam...

robilem samodiagnostyke i pokazalo blad sondy lambda... czy sonda moze miec cos wspolnego z tym?czy tylko ze zwiekszonym spalaniem?

jutro zrobie samodiagnostyke jeszcze raz zobaczymy moze pokaze dodatkowy blad.

jasiek09
05-06-10, 22:32
a niebieska sucz miała przelutowywany przekaźnik pompy paliwa?

woz1938
05-06-10, 22:58
a niebieska sucz miała przelutowywany przekaźnik pompy paliwa?
nie wiem jak poprzedni wlasciciel ale ja nic takiego nie robilem

Wojtti
05-06-10, 23:01
ja niedawno przelutowałem, póki co nic podobnego się nie dzieje

zakit
05-06-10, 23:01
no to chyba czas najwyższy

jasiek09
05-06-10, 23:03
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5520&highlight=przelutowanie

drypaul
05-06-10, 23:17
Dokładnie to samo mamy w dziewczyny solce. Przekaźnik przelutowany - nie pomogło. Kupiony inny przekaźnik w dobrym stanie - nie pomogło...

woz1938
05-06-10, 23:25
oby w moim cifie pomoglo bo chyba to sprzedam i kupie cbr;/

no ja polutowalem to wszystko odpalilem auto pochodzilo az zlapalo temperature i pozniej posmigalem tak z 20km...
zatrzymalem sie zgasilem - odpalilem i git pali pozniej znow 20 km i znow zgasilem i odpalilem i pali...wszystko ok;) oby na dlugo.