Zobacz pełną wersję : Materiał na podsufitkę i boczki.
Witam, jako że civika jest teraz u lakiernika i mam teraz rozebrany środek, planuję okleić podsufitkę i boczki na drzwiach jasnym materiałem. zastanawiam się, jaki materiał kupić (alkantara, coś innego?) i jaki klej użyć. Myślałem o kolorze jasny beż. Civ Vgen fioletowy (w sumie to kolor nazywa się kameliowa czerwień).
Przy okazji, czy tylna kanapa od Preludy będzie pasowała do Civiki Coupe?
kanapa pasuje ale nie tak P&P,trzeba troszke rzezby...co do materialu to na allegro znaldziesz tego sporo,a i ceny malutkie sa ;)
Ostatnio obijałem boczki tym materiałem :)
http://www.allegro.pl/item1056950521_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur _alcantara_ss.html
Nawet fajnie wyszło i dobrze się kleiło :)
Ostatnio obijałem boczki tym materiałem :)
http://www.allegro.pl/item1056950521_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur _alcantara_ss.html
Nawet fajnie wyszło i dobrze się kleiło :)
Oki, a jak się alkantara prezentuje na podsufitce? I mam drugie pytanie, jakiego kleju użyłeś?
Jak na podsufitce to nie wiem hihi..bo robiłem tylko boczki i wyszły super :)
Używałem kleju w sprayu firmy BOLL :) Daje radę :)
A po kleju boll nie odkleja Ci się nic?? :) Bo moje testy z tym specyfikiem nie wyszly przesadnie dobrze... Polecam do tego kleje 3m, ale sa ciezko dostepne i drogie ok 70 zl/puszke..
Hmm...narazie nic się nie odkleja :) Zobaczymy jak długo potrzyma :D
Ja kleje takie rzeczy klejem BONATERM A-PLUS i jest ok.
ShiroiTokage
20-06-10, 19:02
A możecie podpowiedzieć jak wymienia się ten materiał na boczkach, jakieś wskazówki? :D
Odrywasz stary materiał, wycinasz nowy wymiarowo troche większy jak stary, smarujesz klejem boczek i po paru minutach przyklejasz materiał. Tylko dociskać trzeba z czuciem, bo jak za mocno to przy niektórych materiałach klej przesiąknie na drugą strone i będzie lipa.
jak masz taki maly waleczek do malowania to mozna sie nim posluzyc w dociskaniu materialu do boczka.