Zobacz pełną wersję : Subwoofer Rockford Fosgate Punch hx2-jaka skrzynia?????????
krystian194
05-10-06, 21:44
witam --czy ktos sie zna tu na takim sprzecie??????? mam pytanie czy bedzie dobrze gral w skrzynii z bass reflexem o pojemnosci okolo 50 do 60litrow bo mam go w tej chwili w zamknietej 23 litry ale zmieniam koncepcje na skrzynie i chce odwrucic go magnesem do gory i niewiem jaki moze byc efekt takiej zmiany mialem kilka ladnych subow ale taki plan robie poraz 1-wszy --pytam bo niemialem doczynienia ze skrzynia z odwroconym glosnikiem --piszcie co o tym myslicie-----moze ktos moglby mi policzyc litraz i sednice bass reflexu pod niego////--z gory dzieki
dane glosnika
moc max 1000watt----moc rms 500 watt
model Punch RFD 1212
nominalny opor 4 Ohm × 2
RE 2 × 2,10 Ohm
RMS / peak 500W / 1000 W
skutecznosc 88 dB
FS 26 Hz
QMS 6,30
QES 0,52
QTS 0,39
SD 0,056m^2
VAS 4,238
XMAX 0,55"
srednica cewki 3,0"
odwrocenie magnesem nie da zadbych efektów(negatywnych jak i pozytywnych). to to samo. pamietaj tylko zeby odwrocic tez podłaczenie + i -. skrzynka 50L powinna byc ok. policz sobie w winISD. ten parametr VAS to chyba w cub.ft.? bo napewno nie w L.
krystian194
05-10-06, 21:58
kurde nieliczylem nigdy takich zeczy--wiesz moze kto by mogl to zrobic????? moze spruboje w jakiejs firmie car audio
[ Dodano: Czw 05 Paź, 2006 ]
:573: :573:
a więcej granatów nie dało się wrzucić :?: :evil:
ok, policzyłem i wyszło mi ze najlepiej zrobic zamknieta okolo 40L lub jesli sie upierasz BR 50L. podaj mi tylko srednice BR jaka Ci pasuje(najlepiej okolo 10cm bo bedzie dmuchał) a ja policze długosc.
pozdro.
krystian194
06-10-06, 15:04
a więcej granatów nie dało się wrzucić :?: :evil:
czy ty zawsze sie musisz czegos czepiac?????????? ludzie co za koles--wyluzuj troszke,znajdz se jaklas laske ;)
taki specjalista od rf i nie wie jaki litraz skrzyni zrobic? zawiodlem sie.
:lol:
czy ty zawsze sie musisz czegos czepiac?????????? ludzie co za koles--wyluzuj troszke,znajdz se jaklas laske
od tego tu jestem, żeby się czepiać, ja prosiłem kulturalnie, a Ty robisz burdel i jeszcze próbujesz mnie pouczać - w sumie fakt jesteś specjalistą od RF, ale to nie znaczy że we wszystkim jesteś specjalistą i nie znaczy, że ja się muszę stosować do Twoich rad. Tak więc Ty wyluzuj i na ochłodę dostajesz ostrzeżenie.
krystian194
07-10-06, 00:07
na pw ci wyslalem to co mialem do powiedzenia
chyba nie mnie, bo nic nie doszło
odwrocenie magnesem nie da zadbych efektów(negatywnych jak i pozytywnych)
alez oczywiscie ze da jakis efekt
przeciez automatycznie zmienia sie pojemnosc skrzyni co za tym idzie najwazniejsze parametry a wiec strojenie i impuls(nieznacznei ale zawsze)
PS. glosnik jest wypas
odwrocenie magnesem nie da zadbych efektów(negatywnych jak i pozytywnych)
alez oczywiscie ze da jakis efekt
przeciez automatycznie zmienia sie pojemnosc skrzyni co za tym idzie najwazniejsze parametry a wiec strojenie i impuls(nieznacznei ale zawsze)
PS. glosnik jest wypas
to ze sie zmieni litraz jest chyba oczywiste.